Esteu aquí

Punts fixos d'assessorament en l'ús de mòbils per al col·lectiu sènior

31/10/2023 - Gent gran

L'Ajuntament de Sant Joan Despí continua posant en marxa iniciatives per facilitar l'accés de la gent gran a les tecnologies de la informació per tal de frenar la creixent bretxa digital que es produeix en aquest col·lectiu. La irrupció dels mòbils intel·ligents o les tauletes ha canviat la manera de comunicar-nos i relacionar-nos amb el món i les persones grans són, a priori, el col·lectiu més vulnerable en aquest àmbit.

Per això, des d'aquesta setmana, el Centre Cultural Mercè Rodoreda i el Centre de Gent Gran Cirerers acullen dos punts permanents d'assessorament tecnològic per a la gent gran. Mitjançant sessions individualitzades, les persones grans poden ampliar els seus coneixements sobre l'ús dels dispositius mòbils i les xarxes socials i resoldre els dubtes que tinguin.

Més de 40 persones grans ja han sol·licitat cita per rebre assessorament tecnològic en aquests punts. Les persones interessades poden demanar cita els dies d'atenció presencial (els dilluns, de 16.30 a 18.00 h, al CC Mercè Rodoreda, i els dimarts, de 16.30 a 18.00 h, al Centre Cirerers) o trucant al Centre Cirerers (tel. 93 749 73 97).  

Lluita contra la bretxa digital

En el marc del programa Puja a l'onada digital, no et quedis enrere, l'Ajuntament de Sant Joan Despí ha desenvolupat en els darrers anys diferents iniciatives per tal de garantir l'accés de la gent gran a les noves tecnologies. L'estiu passat es van realitzar un total de 236 consultes relatives a l'ús de dispositius mòbils mitjançant l'assessorament d'un equip de joves contractats per l'Ajuntament a través del programa ocupacional Work Experience, tant en equipaments com de forma espontània a la via pública.