Esteu aquí

La gent gran celebra la seva setmana d'activitats lúdiques i participatives

02/05/2018 - Gent gran

L'Ajuntament de Sant Joan Despí i les entitats de la gent gran organitzen durant aquest mes de maig una nova edició de la Setmana de la Gent Gran, un conjunt d'activitats lúdiques, culturals i participatives adreçades a la població sènior de la ciutat. La Setmana de la Gent Gran és una de les múltiples iniciatives que es duen a terme a Sant Joan Despí per tal que les persones grans visquin el seu envelliment de la forma més activa possible.

La primera activitat de la Setmana de la Gent Gran té lloc aquest 2 de maig amb la conferència 'Van Gogh, un pintor excepcional', a càrrec de Laura Benguerel, doctora en Història de l'Art, en el marc de l'Aula Cultural de la Gent Gran que es fa cada dimecres a l'Àrea de Serveis a la Persona. El 9 de maig hi haurà una altra conferència de l'Aula Cultural a càrrec de la coach i trainer Beti Costillas, amb el títol 'El viatge de la teva vida'.

La música i el ball tenen un protagonisme molt destacat a la Setmana de la Gent Gran. El 3 de maig, al Centre Cívic Les Planes, i el 4 de maig, al Foment Cultural i Artístic, hi ha tarda de ball amb música en directe. I l'11 de maig continuarà la ballaruca amb el berenar i ball amb música en directe que es farà al poliesportiu del Mig.

El 5 i 6 de maig tenen lloc el I Torneig d'Escacs i el II Torneig de Billar Sèniors al Centre Cívic de Les Planes. El 8 de maig es convida la gent gran a fer esport amb una passejada des de l'Àrea de Serveis a la Persona fins a la pista poliesportiva Ugalde on es farà una gimcana amb jocs i coreografies.

La programació de la Setmana de la Gent Gran de Sant Joan Despí també inclou l'acte de celebració de les Noces d'Or de les parelles que es van casar fa 50 anys; la lectura i representació dramatitzada d'una peça d'El Perro del Hortelano, de Lope de Vega, el 10 de maig, al Centre Jujol-Can Negre, i l'itinerari guiat pel Canal de la Infanta que es farà el 13 de maig.

La Setmana de la Gent Gran es prolongarà fins al 14 de maig quan es farà una tarda d'havaneres i una mostra de pastissos i postres realitzats per gent gran al Centre Cívic Les Planes.

L'Ajuntament de Sant Joan Despí compta amb un programa d'activitats i serveis específics per tal que les persones grans de la ciutat visquin un envelliment actiu i participatiu. A més de la Setmana de la Gent Gran, dins d'aquest programa s'inclouen tallers lúdics i formatius de caire anual, les conferències de l'Aula Cultural de la Gent Gran, les passejades setmanals de la gent gran i activitats i sortides puntuals com ara la paella popular de l'11 de Setembre o les activitats del Dia Internacional de la Gent Gran.

Podeu consultar totes les activitats de la Setmana de la Gent Gran en el programa o a l'agenda municipal