Esteu aquí

La lectura del manifest del 25N tanca el Novembre feminista contra les violències masclistes

27/11/2023 - Feminisme

Sant Joan Despí ha celebrat al llarg d'aquest mes el Novembre feminista, un programa d'activitats al voltant del 25 de novembre, Dia Internacional contra les Violències Masclistes. La lectura del manifest del 25N ha posat punt i final a un programa que aquest any s'ha centrat en les violències masclistes digitals.

El divendres 24 de novembre es va fer la lectura de la declaració institucional amb motiu del Dia Internacional contra les Violències Masclistes. El manifest es va llegir al davant del Centre Dones Despí, el nou espai de referència de les dones de la ciutat. 

La formadora Irene Funes i la corresponsal d'institut Laia Botí van ser les encarregades de llegir el manifest, on s'expressava la necessitat de "trencar tots els silencis i de tenir un paper proactiu en la prevenció i la detecció".  Mitjançant aquesta declaració, Sant Joan Despí es comprometia a seguir dedicant els esforços i recursos necessaris per garantir el dret de les dones a una vida lliure de violències masclistes.

Durant la lectura del manifest, l'alcaldessa de Sant Joan Despí, Belén García, va expressar que "cal un compromís de tota la ciutadania: aquest no és un problema de les dones, aquest és un problema del conjunt de la societat; per tant, l'hem d'abordar entre tots i totes"

L'alcaldessa va destacar que l'Ajuntament "ha posat un element més a l'abast en aquest camí cap a la igualtat i l'erradicació de les violències com és el nou Centre Dones Despí".