Esteu aquí

Més de 3.500 alumnes comencen les classes d'educació infantil, primària i secundària obligatòria a Sant Joan Despí

08/09/2023 - Educació

El dimecres 6 de setembre ha començat el curs escolar 2023-2024 amb l'inici de les classes a l'educació infantil, l'educació primària i l'educació secundària obligatòria (ESO). A Sant Joan Despí, més de 3.500 alumnes han començat les classes del nou curs.

La primera jornada del curs 2023-2024 s'ha desenvolupat amb normalitat a les escoles i instituts de la ciutat. A l'educació infantil, han començat classes 654 alumnes. A l'educació primària, 1.599 alumnes. I a l'educació secundària obligatòria, 1.277 alumnes.

Sant Joan Despí compta amb una xarxa d'escoles i instituts que ofereixen una gran qualitat docent, un aprenentatge i formació adaptats a les necessitats de la societat i uns projectes d'alt valor pedagògic. 

Altres ensenyaments

El 6 de setembre també han començat les classes de l'educació infantil de 0-3 anys a la Llar d'Infants la Pomera i el divendres 8 ho fan a la Xarxa d'Escoles Bressol Municipals, formada per les escoles bressol El Gegant del Pi, Sol Solet i El Timbal. En total, hi ha més de 420 infants que faran educació de 0-3 anys a la ciutat.

El 12 de setembre s'iniciaran les classes al batxillerat (amb uns 394 alumnes), als cicles de formació professional de grau mitjà i superior (la matriculació encara s'està realitzant) i als programes de formació i inserció (amb 32 alumnes). I el 18 de setembre ho farà el Centre de Formació de Persones Adultes Arquitecte Jujol, amb uns 525 alumnes.

Equipaments educatius, a punt

Durant l'estiu, aprofitant les vacances escolars, l'Ajuntament de Sant Joan Despí ha dut a terme obres de millora i rehabilitació dels equipaments educatius perquè estiguin en les millors condicions per a l'inici del  curs 2023-2024. Així, al llarg de l'estiu s'han realitzat intervencions com ara treballs de pintura a les aules i als espais comuns, així com altres actuacions de millora per rehabilitar diferents espais i instal·lacions, tant a les escoles bressol municipals com a les escoles públiques d'educació infantil i primària. La reparació d'enrajolats, la substitució de paviments, la instal·lació de nous projectors d'il·luminació o la neteja i aportació de terres als sorrals han estat altres actuacions que s'han executat al llarg de l'estiu en diferents centres escolars.