Esteu aquí

L'Ajuntament edita una guia informativa amb l'oferta de formació postobligatòria a Sant Joan Despí

21/04/2022 - Educació

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha editat una guia informativa amb tota l'oferta de formació postobligatòria que hi ha a la ciutat, coincidint amb l'inici de la preinscripció per als estudis postobligatoris del curs 2022-2023. Mitjançant aquesta guia es poden conèixer les diferents opcions educatives de futur que s'ofereixen a Sant Joan Despí per tal de continuar formant-se a qualsevol edat.

Sant Joan Despí compta amb una excel·lent xarxa que dona resposta a les necessitats educatives de la ciutadania tant en ensenyaments obligatoris com postobligatoris amb dos instituts públics, el Jaume Salvador i Pedrol i el Francesc Ferrer i Guàrdia, a més del centre concertat Ateneu Instructiu.

Tots tres centres ofereixen l’opció de cursar estudis de batxillerat en les modalitats de ciències i tecnologia, i humanitats i ciències socials, obrint d’aquesta manera les opcions formatives del col·lectiu jove de Sant Joan Despí. 

En el cas de l'Institut Francesc Ferrer i Guàrdia, també s'ofereixen ensenyaments de formació professional, amb un increment de l'oferta per al proper curs 2022-2023. Així, el centre incorpora una nova família professional, la d'administració i gestió, amb un cicle formatiu de grau mitjà de gestió administrativa, mentre que la branca sanitària augmentarà amb el cicle superior de documentació i gestió sanitàries. També hi haurà un increment de l’oferta en els cicles formatius de Sanitat amb la posada en marxa d’un nou grup al cicle mitjà d’emergències sanitàries.

La millora de l'oferta de la formació professional va ser una demanda que l'alcaldessa de Sant Joan Despí, Belén García, va fer al conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, donada la manca de places que es va produir en la preinscripció 2021-2022. 

D'altra banda, per a l’alumnat que vol reprendre els estudis, a Sant Joan Despí hi ha l’opció dels programes de formació i inserció (PFI) en dues modalitats: auxiliar de vendes i atenció al públic, i auxiliar de muntatges d’instal·lacions electrotècniques en edificis. 

A Sant Joan Despí també hi ha oferta d'educació per a persones adultes a través del Centre de Formació de Persones Adultes Jujol. S'hi ofereixen ensenyaments inicials i formació bàsica reglada, graduat en ESO, llengües, competència digital i preparació de proves d'accés a cicles formatius i a la universitat. 

La guia de la formació postobligatòria es pot consultar a sjdespi.cat/guia educació postobligatòria 2022-2023

La preinscripció als estudis postobligatoris per al curs 2022-2023 es fa en les dates següents:

  • Batxillerat: del 20 al 26 d’abril
  • Cicles formatius de grau mitjà: del 20 al 26 d’abril en el cas de l’alumnat en continuïtat d’escolarització -generalment els que ara mateix estudien 4t de l’ESO-, i del 17 al 23 de
  • maig per a la resta
  • Cicles formatius de grau superior: del 25 al 31 de maig
  • Programes de formació i inserció (PFI): del 2 al 13 de maig