Esteu aquí

L’Ajuntament de Sant Joan Despí, pioner en la utilització d’escriptoris virtuals

Molts alumnes ja han utilitzat els escriptoris virtuals als cursos
Xavier Valverde, en un moment de la presentació del projecte a Localret

03/06/2015 - Educació

L’Ajuntament i l’empresa Nexica han posat en marxa el nou sistema d'escriptori virtual per als cursos de formació, que ha servit d’exemple per a la resta d’administracions locals pel consorci Localret. Un sistema que organitza la informació al núvol, estalvia inversió i manteniment, tot garantint la seguretat. Més de 1.500 alumnes ja han utilitzat els escriptoris virtuals a les aules.

L’Ajuntament de Sant Joan Despí ha començat a fer servir escriptoris virtuals a les aules que destina a cursos i tallers de formació continua i ocupacional. D’aquesta manera, Sant Joan Despí ha esdevingut pioner en la utilització del núvol com a alternativa al disc dur convencional, generant notables avantatges tant per l’usuari com per a l’administració. Satisfacció assegurada dels ciutadans, gestió interna eficient i possibilitat de disposar d’aules de formació en diferents punts del municipi són les tres grans avantatges d’aquests escriptoris virtuals en el núvol de l’Ajuntament de Sant Joan Despí, una solució albergada en la cloud de Nexica, empresa especilitzada en la externalització d’infraestructures tecnològiques. Més de 1.500 alumnes ja han utilitzat els escriptoris virtuals a les aules, des de principi d’any, per rebre formació en noves tecnologies o tècniques de recerca de llocs de treball, entre altres matèries.

La utilització d’aquests escriptoris virtuals permet, igualment, un important estalvi per a l’Ajuntament, especialment en la compra de hardware. El sistema utilitzat –Nexixa DaaS– possibilita ampliacions amb total flexibilitat amb molta agilitat. Per exemple, el departament de Tecnologies de la Informació de l’Ajuntament pot crear un nou escriptori (desktop) del seu panell d’administració únic, tot gestionant cursos i alumnes, usos, aplicacions virtuals i actualitzacions d’equips. Els usuaris poden ser permanents (més d’una sessió) o no permanents (eliminar després d’una sessió per a cursos de solament un dia). Tot amb total seguretat, ja que la informació s’allotja als data centers de Nexica de Barcelona i Madrid.

Aquesta innovació ha estat destacada per Locaret, consorci format per les administracions locals catalanes per impulsar la societat de la informació als ajuntaments, i ha organitzat un taller per donar a conèixer l’experiència de Sant Joan Despí al món municipal.

Xavier Valverde, cap de Sistemes d’Informació de l’Ajuntament de Sant Joan Despí, ha assegurat que ”amb els escriptoris garantim la satisfacció del ciutadà i, donada la seva facilitat de gestió i flexibilitat, ens permet donar un servei”. Valverde va participar dimarts, 2 de juny, en el taller organitzat pel consorci Localret amb responsables de tecnologia de diferents ajuntaments. Per la seva banda, Jordi Mas, director general de Nexica, ha afirmat que “el servei, en el cloud de Nexica, és sense inversió inicial ni permanències: funciona mitjançant quota mensual i es pot contractar de forma àgil, incloent zero o thin clients i llicenciament”.

Nexica, integrada des de l’abril de 2015 a Digital Dimension, filial del grup internacional Econocom, ofereix l’externalització d’infraestructura tecnològica integral, serveis en el núvol i solucions de seguretat i gestió de sistemes que fan augmentar el negoci de grans organitzacions. La companyia destaca per la seva proximitat amb el client, el seu exclusiu sistema de pagament per segon i l’exigent certificació Cisco Powered Cloud and Managed Services a IaaS i dies, infraestructura i escriptoris com a servei.

Nascuda el 1996, Nexica compta amb data centers a Barcelona i Madrid i 80 professionals. La facturació en 2014 va ser de 8,6 milions d’euros. Danone, Font Vella, Banc d’Espanya, Habitaclia, Iberostar, Venca, Càritas, Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona o Caixa d’Enginyers són alguns dels seus clients.