Esteu aquí

L’Ajuntament obre la convocatòria per a la contractació de joves durant l’estiu

L’Ajuntament de Sant Joan Despí ha obert la convocatòria per a la contractació de fins a una cinquantena de joves durant l’estiu per realitzar tasques a l’espai públic. La mesura forma part del Pla de reactivació social i econòmica Reiniciem Sant Joan Despí davant la crisi de la COVID-19, amb l’objectiu d’estimular l’ocupació juvenil.

Davant les conseqüències socials i econòmiques de la pandèmia, l’Ajuntament ha apostat per potenciar els programes ocupacionals destinats a la gent jove de la ciutat, tot incrementant el nombre de contractacions. Així, al tradicional programa Work Experience, que es desenvolupa des de 2014, aquest any se li suma el nou programa Treball a l’estiu, amb l'objectiu d'arribar a més perfils del col·lectiu juvenil.
 
Per participar en el programa Work Experience, els requisits són: tenir de 18 a 30 anys; haver finalitzat una formació professionalitzadora (Cicles formatius o Graus universitaris, Màster, Certificats de professionalitat) des de l'any 2016 o pendent de finalitzar en l'any 2020; no estar treballant (donat d'alta a la Seguretat Social), i estar empadronat/da a Sant Joan Despí. Les ocupacions a desenvolupar seran a l’espai públic i caldrà tenir la titulació requerida per als perfils professionals dels diferents departaments municipals.

Per la seva banda, el programa Treball a l’Estiu s’adreça a joves empadronats a Sant Joan Despí, d’entre 18 i 25 anys, que estiguin estudiant una formació reglada i que no estiguin treballant (donat d'alta a la Seguretat Social). Les ocupacions seran d’informació i sensibilització ambiental i en civisme i de realització d'enquestes i informació als comerços de la ciutat.

Les sol·licituds per participar en algun dels dos programes s’han de presentar telemàticament en aquest enllaç https://docs.google.com/inscripcions. El termini per presentar la sol·licitud finalitza el divendres 26 de juny a les 15 hores.

Un cop feta la sol·licitud, les persones que compleixin els requisits rebran un correu per citar-los al procés de selecció, que inclourà una sessió virtual per videoconferència on s’informarà dels diferents perfils professionals que es busquen i dels horaris. Les sessions d’informació i selecció es faran el 29 de juny a les 9.30 h i el 30 de juny a les 17 h.

Les persones seleccionades s’incorporaran a treballar a l’Ajuntament del 13 de juliol al 2 d’agost.

Els programes Work Experience i Treball a l’Estiu tenen com a objectiu obrir als joves les portes del mercat laboral, tot facilitant-los que agafin experiència professional i que obtinguin uns primers ingressos.