Esteu aquí

Cursos, tallers i activitats per començar l'any amb empenta als equipaments municipals

07/01/2020 - Cultura

Els equipaments municipals de Sant Joan Despí ofereixen una àmplia oferta d'activitats, cursos i tallers, tant de caire formatiu com de lleure o esportius. Una bona oportunitat per aprendre nous coneixements, compartir experiències i començar l'any amb empenta i nous propòsits.

Els centres cívics Antoni Gaudí i Torreblanca ofereixen activitats trimestrals d'idiomes, dansa, música, fotografia, ioga, informàtica, zumba, pilates, cinema, teatre... També hi trobareu tallers per a joves i per a infants, espai familiar i espai nadó. Paral·lelament, als centres cívics s'organitzen tallers monogràfics de caire puntual de cuina, risoteràpia o ball, entre altres. Consulta la tallers, preus i inscripcions a la programació del centre cívic Antoni Gaudí i del centre cívic Torreblanca.

El casal de joves El Bulevard ja ha obert les inscripcions per als seus tallers. L'equipament ofereix els Buletallers trimestrals (de dansa, zumba, instruments musicals, cant coral...) i també organitza tallers d'un dia de temàtiques d'allò més variades com la cuina, les manualitats o la caracterització. Per la seva banda, a l'Oficina Jove, a banda de les assessories de salut, laboral, acadèmica, lgtbi i de mobilitat internacional, durant aquest trimestre s'hi organitza un taller sobre camps de treball solidaris.

Si el que voleu és desenvolupar la creativitat, a Sant Joan Despí disposeu de l'Escola Municipal d'Art, amb cursos de ceràmica, moda-patronatge, fotografia, dibuix i pintura, ioga i cuina. A més, hi ha una secció infantil i juvenil amb un taller de pintura, dibuix, experimentació i expressió plàstica per als més petits. 

Les biblioteques de Sant Joan Despí també organitzen tallers puntuals al llarg del primer trimestre de 2020 (la inscripció s'obre el 13 de gener). A la Biblioteca Mercè Rodoreda s'han programat diferents tallers infantils: un taller de carnestoltes amb gossos de l'Associació Catalana d'Excursionisme Caní, un conte-taller sobre com fer un herbari i un taller sobre amfibis i rèptils. I a la Biblioteca Miquel Martí i Pol, un taller destinat a cuidadors de persones amb dependència i un taller infantil de manualitats. 

Per fer activitat física i salut, als poliesportius Francesc Calvet i Salvador Gimeno trobareu unes instal·lacions de gran nivell, amb piscines i sales de fitness equipades amb material de gran qualitat i d'última tecnologia. Tots dos poliesportius programen un gran ventall de classes dirigides de fitness en diferents horaris. A més, el Francesc Calvet disposa de pistes de pàdel. També en trobareu a les instal·lacions Tennis Despí, així com pistes de tennis i sala de fitness.

Per aprendre idiomes, hi ha diferents opcions: els cursos dels centres cívics, l'Escola d'Idiomes Moderns de la UB a la Torre de la Creu (amb tarifa reduïda per als veïns i veïnes de Sant Joan Despí) i el Servei Local de Català, que aquest mes posa en marxa cursos de català de diferents nivells. 

Finalment, l'Àrea de Formació Complementària de la UB té oberta la inscripció als cursos temàtics del programa 'Gaudir UB. El plaer de saber' que es faran entre gener i març. S'hi ofereixen propostes d'història i de creixement personal. Es tracta de cursos oberts a tothom, dissenyats per gaudir de l'art d'aprendre i per posar a disposició de la societat part del coneixement que es genera a la universitat. Les persones residents a Sant Joan Despí tenen descompte en el preu de la matrícula.