Esteu aquí

L'Ajuntament incrementa la recollida de residus durant les festes de Nadal i Reis

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha posat en marxa un increment del servei de recollida de residus fins al 9 de gener de 2022, per tal de cobrir l'augment de la generació de deixalles que es dona durant les festes de Nadal i Reis. L'objectiu és mantenir l'alt nivell de netedat i de qualitat de l'espai públic de la ciutat.

D'aquesta manera, durant aquests dies s'incrementa la freqüència de la recollida dels contenidors de totes les fraccions (vidre, envasos i paper-cartró). La fracció que més es reforça és la del paper-cartró, que és el residu que més augmenta per l'activitat comercial d'aquestes dates i per les compres per Internet, que són encara més freqüents per Nadal i Reis.

Així, la recollida dels contenidors de paper i cartró es farà a diari, incloent diumenges i festius, de forma que el servei s'incrementarà en un 50% respecte al que és habitual. També es reforça la recollida del cartró dels comerços i de possibles desbordaments als contenidors, que es duplica: al servei habitual, que es fa als vespres, s'hi suma un reforç de recollida als matins i hi haurà serveis addicionals els dies 25 i 26 de desembre i 1 i 6 de gener. 

Cal recordar que el cartró s'ha de dipositar dins del contenidor blau ben plegat, perquè ocupi menys volum i doni cabuda a una major quantitat de residus. En cas contrari, s'originen ràpidament desbordaments i acumulació de caixes a la via pública.

D'altra banda, amb motiu del Nadal i del Cap d'Any, els dies 24 i 31 de desembre el servei de recollida de residus s'avança a les 15 hores. Els dies 25 de desembre i 1 de gener es farà un servei de reforç en la recollida dels contenidors. 

Finalment, el servei de recollida de mobles i voluminosos no funcionarà els dies 24 i 31 de desembre i 5 de gener. 

Civisme i responsabilitat

El reforç de la recollida de residus durant les festes nadalenques té com a objectiu mantenir la qualitat de l'espai públic i evitar desbordaments dels contenidors. Per fer-ho possible, també cal la col·laboració de la ciutadania fent un consum responsable i dipositant els residus correctament al contenidor que pertoca. D'aquesta forma, contribuirem al reciclatge i a protegir el medi ambient.

A Sant Joan Despí disposeu de contenidors de recollida selectiva del paper i cartró (contenidor blau), envasos de plàstic (contenidor groc), vidre (contenidor verd) i matèria orgànica (contenidor marró). Pel que fa a l'oli usat, l'heu de recollir en una ampolla de plàstic i portar-lo als contenidors instal·lats als mercats municipals o a la deixalleria. A la ciutat també funcionen el servei de la deixalleria mòbil -setmanalment- i la deixalleria fixa de la Fontsanta, on cal portar els residus especials, com ara voluminosos, aparells elèctrics, electrodomèstics, piles, medicaments, bombetes, agulles, restes vegetals, runes...