Esteu aquí

Experts acadèmics i professionals analitzaran l'obra de Jujol en les Jornades Internacionals

26/07/2019 - Ciutat Modernista

Una desena d'experts del món acadèmic i professional analitzaran l'obra de Josep Maria Jujol en les Jornades Internacionals Jujol: animar les pedres i posar vida que tindran lloc del 27 al 29 de setembre al Centre Jujol-Can Negre. Les jornades, emmarcades en la celebració de l'Any Jujol140, volen sumar la mirada de diferents especialistes que, des de les seves disciplines, han tingut contacte amb l'obra del genial artista, autor de joies com Can Negre o la Torre de la Creu.

Les jornades, organitzades per l'Ajuntament de Sant Joan Despí amb la col·laboració de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), comptaran amb ponents d'àmbits com l'arquitectura, el disseny, el periodisme o l'interiorisme, que protagonitzaran conferències, debats i taules rodones.

Com a ponents, el divendres 27 de setembre hi participaran Maria Àngels Fondevila, conservadora de les col·leccions d'art modern del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC); Anna Pujadas, doctora en Història de l'Art i directora d'EINA, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona; Rowan Moore, crític d'arquitectura de The Observer, i Mireia Freixa, catedràtica emèrita del Departament d'Història de l'Art de la Universitat de Barcelona.

Per la seva banda, el dissabte 28 de setembre serà el torn de les ponències de Diego A. Rodríguez,degà associat de Desenvolupament de la Facultat de l'Escola d'Arquitectura de Monterrey (Mèxic); Arturo Frediani, doctor en Arquitectura i professor de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la Universitat Rovira i Virgili; Toshiaki Tange, arquitecte i director de l'estudi d'Arata Isozaki Espanya; Roger Miralles, doctor en Projectes Arquitectònics i professor de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la Universitat Rovira i Virgili; Tomás López, dissenyador i interiorista; i representants dels estudis Vora Arquitectes i Nua Arquitectures.

Durant les jornades també es farà una visita a la ruta modernista de Sant Joan Despí i s'organitzarà, el diumenge 29 de setembre, una sortida per conèixer l'obra de Jujol al Camp de Tarragona (la Casa Bofarull dels Pallaresos, el Teatre Metropol de Tarragona i l'església del Sagrat Cor de Vistabella a la Secuita).

Les persones interessades en assistir a les jornades poden fer la seva inscripció mitjançant el formulari i les indicacions que hi ha disponibles a la web jujol140.cat/jornades-internacionals. Les places són limitades.

Amb l'organització d'aquestes Jornades Internacionals, l'Ajuntament de Sant Joan Despí vol contribuir a l'aprofundiment en el debat i el coneixement científic de la figura i l'arquitectura de Josep Maria Jujol i en els múltiples vessants de l'artista.