Esteu aquí

El Carnaval omple Sant Joan Despí de disbauxa, gresca i alegria

Una de les comparses de la Rua de Carnaval
En Joan Despitoltes a la seva arribada a la ciutat
La Festa Jove de Carnaval al poliesportiu del Mig
Festa de Comiat a en Joan Despitoltes

15/02/2018 - Carnaval 2021

Sant Joan Despí ha viscut amb intensitat la festa del Carnaval des de l'arribada, dijous 8, d'en Joan Despitoltes, el nostre Rei Carnestoltes. El punt àlgid ha estat la Gran Rua de Carnaval, dissabte 10, amb centenars de persones al carrer que van donar vida a la festa de la diversió i l'alegria, que va tenir el seu epíleg el Dimecres de Cendra amb l'acomiadament a en Joan Despitoltes.

Enguany, en Joan Despitoltes va arribar en sidecar a la festa de benvinguda organitzada a l'Àrea de Serveis a la Persona i va prometre una setmana de disbauxa i alegria. A la festa s'hi van sumar molts nens i nenes de les escoles de la ciutat que van arribar en cercavila des dels seus centres educatius. Per a l'ocasió, calia portar el cap decorat, segons la consigna d'en Joan Despitoltes.

Dissabte 10 va ser el dia de la Gran Rua de Carnaval, amb la participació d'una quinzena de comparses que van desfilar pels carrers de la ciutat amb disfresses d'allò més divertides i originals i contagiant tothom amb la seva energia i la seva música. En aquesta edició, coincidint amb els preparatius per commemorar un any dedicat a l'arquitecte Josep Maria Jujol, tant la carrossa d’en Joan Despítoltes com la façana de l’Ajuntament van estar decorades amb motius modernistes. La rua va acabar amb una festa, ball, música i confeti, al parc de la Fontsanta.

I dissabte a la nit, el poliesportiu del Mig va acollir la Gran Festa Jove de Carnaval, amb música de dj's i l'entrega de premis a les millors disfresses individual, de parella o trio, i de grup. Durant aquests dies també s'han fet balls de carnaval i la festa infantil.

La programació del Carnaval de Sant Joan Despí va tenir com a colofó la Gran festa final i acomiadament a Joan Despitoltes. Va ser dimecres 14, a la plaça del Mercat. En Joan Despitoltes tenia encara ganes de festa, però estava molt esgotat de tants dies de disbauxa i va decidir retirar-se per agafar forces. El nostre Rei Carnestoltes va ser acomiadat amb un espectacle molt especial de música, malabars i pirotècnia i amb una sardinada popular.

Si voleu reviure aquests moments de disbauxa, us deixem els vídeos de les principals activitats del Carnaval: