Esteu aquí

Obert fins al 24 d'agost el termini per sol·licitar els ajuts per al pagament de l'IBI

13/07/2020 - Acció social

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha obert el termini de presentació de sol·licituds per accedir als ajuts per al pagament de l'Impost de Béns Immobles (IBI) d'aquest any 2020. Les sol·licituds es poden presentar fins al 24 d'agost a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania o de forma telemàtica mitjançant el web municipal. Els ajuts, destinats a persones en situació de vulnerabilitat social, subvencionen fins al 50% del rebut de l'IBI.

Poden accedir als ajuts econòmics per al pagament de l'IBI de l'habitatge habitual les persones empadronades a Sant Joan Despí des de l'1 de gener de 2020 que siguin propietàries o llogateres d'un habitatge a la ciutat. Ni la persona sol·licitant ni les persones de la seva unitat familiar poden constar com a contribuents de cap altre immoble (excepte per una plaça d'aparcament per concessió administrativa a Sant Joan Despí).

També s'estableix un límit d'ingressos de la persona sol·licitant i de la unitat familiar, prenent com a referència l'Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (els trams s'eleven en el cas de persones amb discapacitat, famílies monoparentals i famílies nombroses). L'habitatge pel qual es demana l'ajut ha de tenir un valor cadastral inferior a 130.000 euros o estar sotmès a règim de protecció pública.

Les sol·licituds, juntament amb la documentació requerida a les bases que acrediti el compliment dels requisits, s'han de presentar fins al 24 d'agost.

La presentació de les sol·licituds i de la documentació es pot fer de forma presencial amb cita prèvia a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC) o bé telemàticament mitjançant una instància genèrica. Per a més informació, contacteu amb l'Ajuntament al 93 480 60 00. 

Els ajuts, de fins al 50% del rebut de l'IBI de l'habitatge habitual, es faran efectius mitjançant la compensació del rebut de l'impost d'aquest any. 

Descarregueu les bases i el formulari de sol·licitud a www.sjdespi.net/ajuts-ibi