Esteu aquí

El Centre Jujol-Can Negre acull una exposició sobre la infància africana del fotògraf Alfons Rodríguez i del periodista Xavier Aldekoa

06/04/2021 - Cultura

El Centre Jujol-Can Negre de Sant Joan Despí acull fins al 30 d'abril l'exposició 'Indestructibles, una mirada a la generació del futur d’Àfrica', amb les fotografies d'Alfons Rodríguez i els textos de Xavier Aldekoa. L'exposició documenta les històries d'onze nens i nenes de diferents països africans com a reflex dels èxits i reptes d'un continent divers i en constant evolució.

L'exposició forma part del projecte 'Indestructibles' que vol donar a conèixer altres realitats del continent africà, a partir d'una infància que, gràcies a la seva capacitat de superació i fortalesa, es revolta davant del seu destí i lluita, malgrat les situacions difícils i traumàtiques que viu.

El fotògraf i realitzador documental Alfons Rodríguez, amb una obra reconeguda amb diferents premis, i el periodista Xavier Aldekoa, que ha desenvolupat la major part de la seva carrera professional a l’Àfrica, on és corresponsal del diari La Vanguardia, són els impulsors del projecte 'Indestructibles'. 

Segons Alfons Rodríguez, l'objectiu del projecte és "fer arribar un missatge positiu, d'esperança i de futur. Clar que a l'Àfrica hi ha drama, però no ens volem quedar només en la ferida, sinó que hem volgut explicar què fan els joves africans i trencar amb l'estereotips de l'Àfrica victimitzada".

Per la seva banda, el periodista Xavier Aldekoa explica que "aquest projecte sorgeix arran de la història d'una nena que havia d'estudiar a la universitat, com tota la seva família, però de cop es va quedar sola perquè tota la família va morir d'Èbola. Al final, i gràcies a la col·laboració de molta gent, la nena va poder estudiar... és per tant, una història sobre la superació".

A l'exposició podem veure les històries de nens i nenes d'Uganda, Mali, Cap Verd, Gàmbia, el Txad, Madagascar, Moçambic, Congo, Guinea Bissau i Etiòpia, a través d'una quarantena de fotografies. La mostra serà fins al 30 d'abril al Centre Jujol-Can Negre. 

Exposició 'Indestructibles'

Fotografies d'Alfons Rodríguez i textos de Xavier Aldekoa

Centre Jujol-Can Negre (pl. Catalunya s/n)

Horari d'obertura:
De dilluns a divendres, de 10 a 13 h
De dilluns a dijous, de 17.30 a 20 h
Diumenges,d’11 a 14 h

L'agenda, al dia

abril 2021

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30