Esteu aquí

Mesures preventives brots COVID-19

 

MESURES ESPECIALS PER A LA CONTENCIÓ DEL BROT DE LA COVID-19 ADOPTADES PER LA GENERALITAT

 

Aquestes mesures s’apliquen a tot Catalunya. Vigència fins al 6 d'agost de 2021.

 

► Confinament nocturn

Entre la 1.00 h i les 6.00 hores s'estableix el confinament nocturn als municipis de més de 5.000 habitants amb una incidència acumulada igual o superior als 400 casos per 100.000 habitants, i també en aquells municipis que estiguin envoltats pels municipis amb confinament nocturn. Sant Joan Despí està inclòs en els municipis amb confinament nocturn. La mobilitat a la ciutat entre la 1 i les 6 hores de la matinada està limitada a les activitats essencials.

 

► Activitats socials

Es limiten les reunions o trobades familiars i de caràcter social, tant en l'àmbit públic com en el privat, a un màxim de 10 persones, llevat que es tracti de convivents.

Recomanació de portar la mascareta sempre, tant en interiors com en exteriors, sobretot quan no estem amb el nostre grup bombolla.

 

► Ús de la mascareta

És obligatori l’ús de mascareta en espais tancats d'ús públic o oberts al públic i en espais a l'aire lliure on no es pugui mantenir una distància mínima d'1,5 metres entre persones. 

 

► Espais públics

Reducció de l’horari de totes les activitats de forma que finalitzin com a màxim a les 0.30 h, respectant 30 minuts més per desallotjar en les activitats recreatives musicals que ja tenen aquesta previsió per normativa.

Limitació d’accés a espais públics com platges, parcs, etcètera, on es puguin produir aglomeracions de gent entre les 0.30 h i les 6.00 h.

Prohibit consumir menjar i begudes en grup a l’espai públic, fins i tot en espais habilitats.

 

► Oci nocturn

Els espais interiors no poden obrir al públic. Només poden obrir els locals i establiments que disposin de terrasses o espais a l’aire lliure.

S’ha d’establir un control d'accés en forma de registre de persones que hi accedeixen, el qual s’ha de guardar durant un mes.

No es permet el ball a la pista amb mascareta.

En la disposició dels clients, s’han de limitar els grups a un màxim de 10 persones, llevat que siguin convivents, i amb la distància física d’1,5 metres entre diferents grups.

 

► Restauració

Horari màxim d'obertura fins a les 0.30 hores. 

Capacitat del 100% a l'exterior i del 50% a l’interior.

A l'interior, grups de 6 persones per taula com a màxim, excepte si són de la mateixa bombolla de convivència.

En terrasses i espais a l'aire lliure, grups de màxim 10 persones no convivents per taula.

La distància entre persones de diferents taules o agrupacions de taules és de 2 metres a l'interior i d’1,5 metres a les terrasses.

 

► Activitats culturals i recreatives

Cinemes, teatres, circs, auditoris, sales de concerts i activitats de cultura popular, amb un 70% de l’aforament.

 

► Comerç i centres comercials

70% de l’aforament en petit comerç, establiments i centres comercials i mercats no sedentaris.

 

► Esport

Instal·lacions i equipaments esportius: aforament del 70%.