Se encuentra usted aquí

El pressupost municipal de 2019 destina tres milions d’euros a inversions

01/01/2019 - Ajuntament

L’Ajuntament de Sant Joan Despí seguirà apostant l'any 2019 per uns serveis municipals de qualitat, més atenció a la ciutadania i una clara aposta per la millora de la ciutat, amb més inversions i un ambiciós pla d’habitatge públic. El pressupost de l'Ajiuntament per a aquest any 2019 ascendeix a 46,3 milions d'euros i es va aprovar en la sessió plenària celebrada el dijous 20 de desembre. Els comptes van rebre llum verda amb els vots favorables de PSC, ICV-EUiA i CiU, mentre que SQP, ERC, Cs i PP van votar en contra.

El pressupost total consolidat de 2019 ascendeix a 46,3 milions d’euros (descomptant transferències internes a l’empresa municipal ADSA), dels quals 41,6 milions corresponen al pressupost ordinari de l’Ajuntament; 2,9 milions a inversions i 3,4 milions a l’empresa municipal ADSA, encarregada de la promoció d'habitatge públic i aparcament a la ciutat. Per àmbits, es destinaran 21,7 milions d’euros a l’espai públic, equipaments i serveis; 13,5 milions d’euros a l’àrea de serveis a les persones i 9,3 milions d’euros a l’ocupació i l’àmbit econòmic.

L’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, ha assegurat en sessió plenària que aquests comptes responen a l’objectiu principal de l’Ajuntament: mantenir la qualitat dels serveis i el benestar de la ciutadania. “Són uns pressupostos importants, que donen resposta a les necessitats de la ciutadania i a la voluntat de seguir aprofundint en els serveis que es presten, a seguir millorant-los i a mantenir-los. Es fan inversions en diferents actuacions com la finalització del centre de la gent gran, la millora de diversos equipaments i de l’espai públic o l’impuls de l’habitatge públic”, ha assenyalat l’alcalde.

Inversions que fan créixer la ciutat

Els quasi tres milions d’euros d’inversions serviran per desenvolupar, en l’àmbit urbanístic, projectes com la finalització de les obres del centre polivalent de la gent gran del barri de les Planes; la millora d’equipaments esportius (ampliació del poliesportiu Salvador Gimeno; la construcció de noves pistes de pàdel a Tennis Despí o millora de la il·luminació al Camp Municipal del Centre); la reforma d’espais municipals (biblioteca Miquel Martí i Pol, Centre Cívic Sant Pancraç o les dependències de Promodespí), o la millora de la mobilitat i la pacificació del trànsit amb la instal·lació d’escales al carrer Baltasar d’Espanya, la construcció d’una plataforma única en un tram del carrer Trias de Bes, la reurbanització del carrer Indústria o l’entrada en servei del nou sistema d’aparcament públic de bicicletes elèctriques, l’e-Bicibox. També es reformarà el carrer Rius i Taulet, i es continuarà amb les obres encetades al 2018 a l’entorn del carrer Sant Francesc de Sales i la gran plaça d’accés al centre polivalent de la gent gran.

D’altra banda, es renovarà el sistema de neteja i recollida de residus i l’empresa municipal ADSA continuarà desenvolupant el Pla Municipal d’Habitatge que preveu la construcció, fins al 2020, de set promocions amb 280 vivendes de lloguer i de venda (en règim general i concertat).

Propostes més destacades per àrees

Més enllà de les inversions, el pressupost municipal de 2019 preveu mantenir i incrementar projectes i programes en totes les àrees de gestió tot destacant, en l’àmbit de l’ocupació, la contractació de prop de 140 persones a través de plans d’ocupació. També es mantindran les subvencions a les empreses i comerços que contractin ciutadans i ciutadanes de Sant Joan Despí, es farà formació contra l’escletxa digital i es fomentarà l’emprenedoria entre els joves estudiants i universitaris.

Medi ambient i sostenibilitat: en aquest àmbit es posarà en marxa el nou servei de bicicleta compartida elèctrica e-Bicibox, es farà una revisió de l’arbrat protegit, es promourà el projecte de terrats verds i s’ampliarà la programació de l’Aula Ambiental.

Serveis generals i transparència: està previst que entri en funcionament una nova APP de comunicació d’incidències a la via pública, SJD NET, seguir avançant en l’e-administració i en la millora d’instruments digitals d’interacció amb la ciutadania.

Serveis a les persones: en l’àmbit de l’educació es continuarà desenvolupant el Pla Educatiu d’Entorn i apostant per programes per assolir l’èxit educatiu, com ara l’Acompanyament a l’estudi; en l’àmbit de l'esport, a més de les millores en equipaments, es potenciarà el coneixement del Parc Ciclista Llobregat i s’impulsaran noves activitats al Tennis Despí; en l’àmbit d’acció social s’augmentarà la despesa social, es continuarà ampliant el Servei d’Atenció Domiciliària i s’assegurarà els subministraments en casos de pobresa energètica; en l’àmbit de la cultura es farà la reforma de la biblioteca Miquel Martí i Pol, es potenciarà el programa d’Arts Escèniques, es realitzarà el mapa de patrimoni de Sant Joan Despí i es continuarà amb la commemoració de l’Any Jujol140; en l’àmbit de la joventut es desenvoluparà el Pla Local Jove –aprovat recentment–; en l’àmbit de la gent gran es mantindran els programes que promouen l’envelliment actiu (tallers, passejades, aula cultural....) i s’augmentarà l’oferta formativa; en l’àmbit de la sanitat es desenvoluparà el Pla de Salut i s’incrementaran les auditories d’higiene alimentària en bars i restaurants; en l’àmbit de la cooperació es continuarà implementant la Llei d’Acollida, els cursos per a persones nouvingudes, a més de seguir apostant per programes com el de Drets Humans, i en l’àmbit de seguretat es donarà continuïtat a les actuacions per garantir-la i contra l’incivisme amb noves campanyes i accions.

La agenda, al dia

Marzo 2024

Lu Ma Mi Ju Vi Do
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31