Esteu aquí

El comitè municipal d'emergència per la sequera pren noves mesures d'estalvi d'aigua

09/02/2024 - Medi Ambient

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha constituït un comitè d'emergència per la sequera que ha avaluat l'aplicació a la ciutat de les mesures de limitació de l'ús de l'aigua per l'entrada en la fase d'Emergència I. El comitè ha acordat noves mesures d'estalvi d'aigua que s'aplicaran en equipaments municipals, en la neteja de l'espai públic i en el reg de zones verdes. 

El comitè municipal d'emergència per la sequera està presidit per l'alcaldessa, Belén García, coordinat pel primer tinent d'alcaldia, José Carlos García, i integrat per personal tècnic de diferents departaments de l'Ajuntament, i té com a missió coordinar les mesures dirigides a fer front a la greu situació de sequera. 

Des de fa mesos, l'Ajuntament de Sant Joan Despí ja venia aplicant mesures per a l'estalvi i la racionalització en l'ús de l'aigua. Tot i això, amb l'activació de l'estat d'emergència per sequera en fase 1, a la ciutat s'aplicaran noves mesures en l'ús de l'aigua per donar compliment a les restriccions i limitacions que fixa el Pla de Sequera de la Generalitat per a l'estat actual.

Mesures en l'ús de l'aigua

La neteja de carrers i de clavegueram es continuarà fent amb aigua no potable (regenerada o freàtica), com es venia fent fins ara. A més, es faran adaptacions al servei de neteja per tal d'optimitzar el reg de carrers i els circuits d'aigua, reduint-ne encara més el consum.

Pel que fa al reg de jardins i zones verdes, l'Ajuntament només regarà els arbres per a la seva supervivència i amb aigua freàtica o regenerada. El reg de la resta d'espais verds queda suspès. Per tal de preservar arbres i plantes, s'han intensificat les aportacions d'encoixinat vegetal a les zones d'arbustos i arbrat ja que ajuden a retenir la humitat del sòl. A banda, es limitarà la plantació de nou arbrat a casos excepcionals. 

Les piscines dels poliesportius municipals Salvador Gimeno i Francesc Calvet es mantenen obertes i el seu reompliment es farà amb la mínima quantitat d'aigua indispensable. S'hi aplicaran mesures de compensació mitjançant el tancament d'una part de les dutxes. 

L'Ajuntament també farà una revisió del funcionament de tots els punts d'aigua en instal·lacions i serveis municipals (aixetes, cisternes, dutxes, fonts...) per tal d'aplicar-hi mesures d'estalvi. S'hi instal·laran airejadors i polsadors per reduir el volum d'aigua i es treballarà en la detecció i reparació de possibles fuites i pèrdues. 

Campanya de comunicació

A banda d'aquestes mesures en l'àmbit intern, l'Ajuntament també desplegarà una campanya de comunicació adreçada a la ciutadania per tal de sensibilitzar sobre la situació de sequera i demanar la col·laboració de tothom per reduir el consum d'aigua. 

A més, es realitzaran comunicacions específiques a diferents col·lectius afectats per les mesures com ara persones usuàries dels equipaments municipals; comunitats veïnals -per recordar la prohibició del reg d'arbres i jardins i de l'ompliment de piscines en l'àmbit privat-; obres -per alertar que no es pot utilitzar aigua per eliminar la pols en suspensió-; o túnels de rentat -per informar-los que només poden fer la neteja de vehicles si tenen sistemes de recirculació de l'aigua-. 

L'agenda, al dia

Febrer 2024

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29