EL BUTLLETÍ DE SANT JOAN DESPÍ | 333 | Juliol 2024

31 JULIOL 2024 L’ Handbol Sant Joan Des- pí ha viscut un any ple d’èxits. El Cadet Femení A -foto- ha aconseguit el subcampionat de Lliga Catalana, des- prés de guanyar la semifinal contra el Sant Andreu, però va caure a la lluita per la medalla d’or contra Les Franque- ses. Durant la lliga regular s’han classi- ficat per jugar els Sectors del Campio- nat d’Espanya, a Pamplona, i ha acabat la temporada a les portes de jugar el Campionat d’Espanya, després de per- dre contra l’equip anfitrió, l’Anaitasuna. Per la seva banda, l’Infantil Masculí A, ha obtingut el segon lloc de Primera Catalana. L’equip va guanyar la semifi- nal contra el Palautordera, però final- ment va perdre l’únic partit en tota la temporada, la final contra el Banyoles. El Juvenil Femení B és el campió de Primera Catalana després de disputar el Top-4 a Molins de Rei. Va guanyar la semifinal contra l’OAR Gràcia Sabadell i va aconseguir la primera posició des- prés de superar l’Igualada. A més d’aquests triomfs col·lectius, cal destacar la participació de dues ju- gadores amb la Selecció Catalana Ab- soluta. Carla González, actual jugadora del BM Granollers, i Júlia Terrado, del Juvenil Femení del club, que han assis- tit a la convocatòria per jugar l’Obert del Mediterrani contra la Comunitat Valenciana. El també santjoanenc -ara a les files del FC Barcelona- Guillem Pino ha estat convocat per a la concen- tració que ha tingut lloc a Cantàbria com a posada a punt per al Campionat d’Europa. Handbol a les escoles, una prioritat La promoció d’handbol a les esco- les és una de les prioritats de l’entitat. Entrenadors del club realitzen classes d’handbol a les hores d’educació física. Després d’aquest procés poden anar a provar al club de manera gratuïta. Finalment, cal destacar el debut d’equips del club en handbol platja, a la competició estatal ARENA100 a Vi- lanova i la Geltrú. Aquesta primera ex- periència en una competició nacional marca un nou capítol per al club, amb resultats destacables com el Cadet Fe- mení en cinquena posició i el Cadet Masculí al sisè lloc del rànquing. Per la seva part, el pivot Miquel Vila ha acon- seguit amb la selecció espanyola de promeses la medalla de plata al Cam- pionat d’Europa celebrat a Bulgària. Una de les novetats d'enguany ha estat la creació de la secció d’handbol platja L’atleta santjoanenc Joan Ronchera va partici- par en la prova de mitjana distància Challenge Salou. Consistia a nedar 1.900 metres, que al fi- nal van ser 3.200 en el seu cas a causa de la mar de fons. Després 80 kms de bicicleta i acabant amb 21.097 metres (mitja marató). Va invertir en aquest triatló sis hores i tres minuts. Joan Ronchera inverteix sis hores al Triatló de Salou Intens fi de temporada de l'Handbol Sant Joan Despí El club ha acumulat força èxits, tant col·lectivament com de forma individual, essent una referència a l’handbol català