EL BUTLLETÍ DE SANT JOAN DESPÍ | 313 | Març 2022

29 MARÇ 2022 Alba Petisco aconsegueix l’or a la Copa del Món La gimnasta santjoanenca es va imposar en la prova de sòl i va aconseguir també el bronze a l’exercici de salt L a gimnasta Alba Petisco va sumar un altre èxit després de conquerir la medalla d’or a l’exercici de sòl a la Copa del Món de gimnàstica artística celebrada a Cottbus (Alemanya) del 24 al 27 de febrer. La jove santjoanenca –de 19 anys– va obtenir mig punt més que la bielorussa Anastasiya Smantsar, que va ser la sego- na. Va completar el podi la neerlandesa Tisha Volleman, medalla de bronze. “La competició ha anat molt bé” –co- menta l’Alba– “tot i que és el comença- ment de temporada i hi ha moltes erra- des a corregir. És un orgull perquè no m’esperava conquerir l’or però, això sí, anava a donar-ho tot”. L’Alba va assolir pujar al podi també en la final de salt, amb una medalla de bronze, com a premi a la seva tenacitat i constància. La santjoanenca ja es prepara per al Campionat d’Europa, que serà a l’agost i en el qual ja comença la classificació per als Jocs Olímpics de París. “Els Jocs de 2024 són un dels meus objectius principals” –assenyala l’Alba– “per po- der fer alguna cosa més que participar, tant individualment com en equip”. Jordi Mestres, veí de Sant Joan Despí, es va apuntar al repte de la Federació d’En- titats Excursionistes de Catalunya de fer un mínim de 100 cims de muntanya Més de 100 cims, en companyia d’una gossa La jove gimnasta santjoanenca va tenir una magnífica actuació a terres alemanes i va pujar dues vegades al podi d’arreu de Catalunya. Actualment, n’ha fet 112… i ho fa acompanyat de Vela, la seva gosseta. Jordi és un apassionat de la muntanya. “Pots desconnectar, estar a l’aire lliure i netejar els pulmons i l’ànima”, apunta. A més, sempre va amb una bossa per recollir les deixalles que pugui trobar a la muntanya.