EL BUTLLETÍ DE SANT JOAN DESPÍ | 306 | Juliol 2021

Torneig Can Negre d’escacs. El Club d’Escacs Sant Joan Despí va celebrar el seu 30è aniversari amb el Torneig Can Negre, en un entorn privilegiat i simbòlic per a tota la ciutadania santjoanenca com la plaça de Catalunya, amb la icònica masia com a fons, la qual cosa va ser molt apreciada per totes les persones participants. A part d’aquest ressonat torneig, el Club ha tingut una intensa activitat aquest passat mes de juny, ja que va organitzar una simultània amb l’alumnat de l’Institut Ferrer i Guàrdia i, per la Festa Major, va fer un torneig escolar i un altre d’obert a totes les edats, que van ser tot un èxit. Arnau Puiggròs, subcampió d’Espanya sub 11 d’esquaix. El santjoanenc Arnau Puiggròs es proclama subcampió d’Espanya d’esquaix en la categoria sub11, en el campionat disputat a Terrassa al juny. L’Arnau va arribar a la final després de vèncer el campió gallec a quarts de final i a un jugador de Tenerife a la semifinal. La final va ser molt disputada, però es va decantar pel campió de les illes Canàries. A l’Arnau Puiggròs, actualment l’entrena Oriol Sàlvia, una de les icones de l’esquaix espanyol, i actual seleccionador nacional junior d’esquaix. El jugador de Sant Joan Despí, de 10 anys, aconsegueix aquest títol després d’assolir diversos campionats i subcampionats de Catalunya, on ja es considera una de les joves promeses de l’esquaix català i espanyol. Cursa Ciclista de Festa Major. El passat 19 de juny es va disputar la clàssica Cursa Ciclista de Festa Major-Memorial Gabriel Bosch —que arribava a la 74a edició— i és puntuable per la Copa Catalunya infantil de carretera. Sota l’organització del Club Ciclista Sant Joan Despí, va participar-hi un centenar de ciclistes des de la categoria infantil a la prebenjamí en un circuit urbà exigent, amb un important desnivell. Els guanyadors masculins i femenins per categories van ser: Aitor Martínez i Núria Hidalgo (infantil); Eloi Ramos i Anna Carreras (aleví); Martí Hueso i Lucía Ortega (principiant); Gabriel Arteroi Paula Rebollo (benjamí) i Aniol Gil (prebenjamí). Per equips es va proclamar campiona l’EscolaCiclista Vallès. Nerea Extremera, con Catalunya en la Copa de la Reina. La gimnasta local Nerea Extremera ha sido una de las componentes de la selección catalana de gimnasia rítmica que ha participado en la Copa de la Reina de este año, del 23 al 30 de junio en Valladolid. Nerea representó el aparato de cintay consiguió el sexto lugar en la clasificación de esta modalidad gimnástica. La selección autonómica de Catalunya no pudo optar al podio y ocupó la quinta posición. L’ESPORT SANTJOANENC EN IMATGES