Esteu aquí

L'Ajuntament inicia el procés per desenvolupar el sector de la Ciutat Esportiva del Barça

Poveda i Bartomeu durant la presentació de la reordenació
L'alcalde explica a la premsa detalls sobre el plànol

L’Ajuntament ha aprovat de manera inicial la modificació del Pla General Metropolità (PGM) que permetrà el desenvolupament urbanístic de la zona on es situa la Ciutat Esportiva Joan Gamper, un espai de 294.131 metres quadrats. El planejament permetrà al club blaugrana tirar endavant el projecte de construcció del nou Mini Estadi. La reordenació s'ha presentat avui en roda de premsa.

La resta de terrenys de titularitat privada es destinaran a usos residencials, amb amplis espais de zones verdes, amb zones destinades a equipaments públics i a activitat econòmica. Així, es destinen 17.564 metres quadrats per a la construcció de nous habitatges, que pot representar la construcció d’uns 800 pisos, el 40% dels quals hauran de ser de caràcter protegit; 24.834 metres quadrats per a parcs i jardins (es preveu la creació d’un parc urbà), 9.753 m2 per a equipaments, i uns altres 10.016 metres quadrats destinats al sector terciari. També es construirà una passera per sobre de les vies del tren per connectar aquest nou barri amb el de Torreblanca, i es rehabilitaran dues masies, la de Cal Felip i Els Pardals, ubicades dins de la zona que ara es reordena.

El nou ordenament urbanístic rebaixa l’alçada dels edifcis que fins ara contemplava el PGM, que passaran d’un màxim de Planta Baixa+24 plantes a un màxim de Planta Baixa+10, factor que, per a l’alcalde, Antoni Poveda, “és molt important ja que ens permet un creixement sostingut, com el que ha tingut la ciutat fins ara”. Per la seva banda, el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament i ha remarcat que “ha estat un encert escollir Sant Joan Despí per fer a Ciutat Esportiva, i ara el Mini Estadi que esperem estigui en marxa la temporada 2017-2018”. Segons ha avançat Bartomeu el nou Mini Estadi podrà acollir 6.000 persones “una autèntica bombonera”, i a més a més es construiran al voltant de 2.000 places d’aparcament.

L’Ajuntament de Sant Joan Despí inicia així la tramitació per al desenvolupament urbanístic d’aquest sector, que haurà de ser aprovat definitivament per la Generalitat, i el qual ja ha estat explicat al conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila.