Esteu aquí

Enderrocat un edifici il·legal per convertir els terrenys en una nova zona verda per a la ciutat

L’Ajuntament de Sant Joan Despí ha enderrocat un edifici il·legal ubicat en uns terrenys situats entre l’avinguda de Barcelona, el passeig del Canal i el carrer de Francesc Macià, al barri Centre. L’immoble, construït als anys 50, se situa en uns terrenys qualificats com a zona verda, fet que va motivar l’Ajuntament a iniciar els tràmits necessaris per enderrocar-lo i dedicar l’espai alliberat a l’ús que contempla el Pla General Metropolità.

Aquest edifici, ubicat al número 39 de l’avinguda de Barcelona, era utilitzat, en part, per l’Associació de Veïns i Veïnes El Pi, tot i que anys enrere havia estat habitat. Aquesta entitat es traslladarà a un local facilitat per l’Ajuntament al carrer de Previsió, tot i que de manera temporal realitza les seves activitats a la Masia de Ca l’Armand, fins al seu trasllat definitiu.

Reurbanització de l’entorn

Un cop enderrocada aquesta construcció il·legal, l’Ajuntament de Sant Joan Despí reurbanitzarà aquest espai alliberat i el seu entorn, de quasi 5.000 metres quadrats, per crear un nou àmbit de centralitat al barri Centre amb zones verdes, jocs infantils i espai d’aparcament. També es millorarà la il·luminació i es dotarà de nous elements urbans, com bancs i papereres.

Durant l’enderroc s’ha preservat l’arbrat existent i es plantaran nous exemplars. La intervenció també permetrà donar continuïtat al carril bici de l’avinguda de Barcelona, en calçada, seguint les recomanacions establertes per l’Àrea Metropolitana de Barcelona.