Esteu aquí

L'Ajuntament destina 1 milió d'euros a la rehabilitació de calçades i a la millora de la senyalització i ordenació viàries

L'Ajuntament de Sant Joan Despí iniciarà aquest estiu un pla de rehabilitació de l'asfalt, de millora de la senyalització viària i de la xarxa ciclable. En total, aquest pla està dotat amb 1 milió d'euros i permetrà pacificar el trànsit, augmentar la seguretat i fomentar la mobilitat sostenible. 

D'una banda, l'Ajuntament rehabilitarà i adequarà l'asfalt de diferents trams de nou carrers: Major, Riera d'en Nofre, Vallespir, Samontà, Marie Curie, Fructuós Gelabert, Marquès de Monistrol, Mare de Déu de la Mercè i l'avinguda de Barcelona. L'actuació afectarà un total de 25.000 metres quadrats. 

A més de rehabilitar l'asfalt, es reposarà la senyalització horitzontal i vertical i s'incorporaran nous elements de protecció i reductors de velocitat. Això suposarà una millora de la seguretat viària i de la pacificació del trànsit

Millora de l'ordenació viària i de la xarxa ciclable

D'altra banda, l'Ajuntament de Sant Joan Despí també actuarà en la millora de l'ordenació viària a tota la ciutat, mitjançant la implementació de nova senyalització horitzontal i vertical i la incorporació de nous elements d'abalisament i protecció de la xarxa per a bicicletes. Aquestes actuacions es desenvoluparan a diferents carrers de tots els barris de la ciutat. 

La nova ordenació viària té com a objectiu afavorir la mobilitat activa en modes sostenibles: la mobilitat a peu, mitjançant la pacificació del trànsit; la mobilitat en bicicleta, fent més segura i atractiva la xarxa ciclable existent, dotant-la d'un traçat més ampli i segur i actualitzant-ne la senyalització; i la mobilitat en transport públic, en millorar el confort en els desplaçaments i la velocitat comercial dels autobusos gràcies al nou paviment i a la nova senyalització. 

Aprofitant la instal·lació de nova senyalització, s'unificaran criteris basats, entre altres, en el manual de disseny de les vies urbanes per a la mobilitat sostenible publicat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Minimitzar les afectacions

Els treballs d'asfaltatge i de millora de la senyalització viària començaran al mes d'agost i es desenvoluparan al llarg dels propers mesos.

Per minimitzar les afectacions a la mobilitat, els treballs s'organitzaran per fases i l'Ajuntament informarà de les dates d'actuació en cada tram. Els desviaments del trànsit seran senyalitzats, així com l'accés als pàrquings i les línies d'autobús que en quedin afectades. 

Els carrers on es millorarà l'asfalt són els següents:

  1. Carrer Major, entre Creu d'en Muntaner i av. Onze de Setembre
  2. Carrer Riera d'en Nofre, entre Catalunya i Major
  3. Carrer Vallespir, entre Rodalies -ADIF- i Josep Bastús i Planes
  4. Carrer Samontà, entre av. Generalitat i Mare de Déu de Montserrat
  5. Carrer Marie Curie, entre av. Generalitat i Mare de Déu de Montserrat
  6. Carrer Fructuós Gelabert, entre Oriol Martorell i Sant Martí de l'Erm
  7. Carrer Marquès de Monistrol, entre av. de Barcelona i Lleida
  8. Carrer Mare de Déu de la Mercè, entre av. de Barcelona i Àngel Guimerà
  9. Avinguda de Barcelona, entre Tambor del Bruc i Major