Esteu aquí

L'alcaldessa demana per carta al conseller de Salut el retorn de l'atenció ginecològica als centres d’atenció primària de la ciutat

20/01/2022 - Sanitat

L'alcaldessa de Sant Joan Despí, Belén García, ha adreçat una carta al conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Argimon, per demanar-li el retorn del servei d'atenció ginecològica als centres d'atenció primària de la ciutat. Belén García també planteja al conseller la necessitat de fer una nova planificació dels serveis d'atenció primària i d'especialitat a la ciutat donat que l'oferta actual és "insuficient".  

El mes de novembre de 2021, en una trobada amb responsables del sector sanitari del Servei Català de la Salut, l'alcaldessa ja va demanar que el servei de ginecologia tornés a la ciutat. No obstant això, i tot i les diferents propostes de resolució que s'han registrat les darreres setmanes al Parlament de Catalunya, l'Ajuntament no disposa de cap resposta per part de la Generalitat a la demanda d'atenció ginecològica als dos centres d'atenció primària de Sant Joan Despí.

A la carta, l'alcaldessa, Belén García, manifesta al conseller de Salut que "no podem parlar d’uns serveis de salut de qualitat quan les dones de Sant Joan Despí cal que es desplacin al poble veí, Cornellà de Llobregat, per rebre aquest servei". A més, la supressió de la ginecologia a la ciutat comporta retards en l'atenció que afectaran la salut ginecològica, sexual i reproductiva de les dones. 

L'alcaldessa demana al conseller de Salut que faci efectiva la recuperació del servei de ginecologia als centres d’atenció primària de Sant Joan Despí perquè "les dones de la ciutat disposin d'uns serveis bàsics per a la seva salut".

D'altra banda, Belén García també reitera a Josep Maria Argimon que cal una nova planificació de l'atenció sanitària, donat l'augment de la demanda de serveis de salut i donat el creixement demogràfic de Sant Joan Despí. En aquest sentit, l'alcaldessa trasllada al conseller "la necessitat de repensar l’oferta de serveis d’atenció primària i d’especialitat a la ciutat, una oferta insuficient per atendre adequadament la població a la que ha de donar servei" i li ofereix realitzar de forma conjunta la planificació d'aquests serveis.