Esteu aquí

L’Ajuntament demana a la Generalitat el retorn del servei de ginecologia als centres d’atenció primària de la ciutat

09/11/2021 - Sanitat

L’Ajuntament de Sant Joan Despí ha demanat al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya que resolgui els dèficits en l’atenció sanitària a la ciutat, entre altres, el retorn del servei de ginecologia als centres d’atenció primària de Sant Joan Despí, mantenir els recursos de pediatria i fer una planificació a futur dels serveis necessaris donat el creixement de la ciutat.

En una trobada amb responsables del sector sanitari del Servei Català de la Salut per analitzar la situació de l’atenció sanitària a la ciutat, l’alcaldessa de Sant Joan Despí, Belén García, ha plantejat la necessitat de resoldre diferents dèficits en l’atenció primària. Així, davant la supressió del servei de ginecologia a Sant Joan Despí, l’alcaldessa, Belén García, ha reclamat que “cal que la ginecolgia retorni a la ciutat i, a més, és un servei que s'ha de prestar a les nostres dues àrees bàsiques de salut, adaptant-se a les necessitats existents i al perfil de les usuàries”. En la trobada, el Servei Català de la Salut s’ha ratificat en el compromís del retorn del servei de ginecologia, sense concretar-ne la data. 

D’altra banda, l’Ajuntament també ha traslladat al CatSalut la seva preocupació per l’atenció pediàtrica. “Volem que ens garanteixin que es mantindran els mateixos recursos que tenim actualment en l’àmbit pediàtric”, ha explicat l’alcaldessa.

Finalment, l’Ajuntament ha reiterat la petició d’una planificació de futur perquè els centres d’atenció primària tinguin els recursos i la plantilla adequats, tenint en compte l’augment de població que en els darrers anys està registrant la ciutat.

El desenvolupament de noves zones residencials com Les Begudes o l’eix de l’avinguda de Barcelona està comportant un creixement demogràfic a Sant Joan Despí. Per això, en els darrers anys l’Ajuntament ha vingut realitzant gestions davant del Departament de Salut per a un reforç dels recursos sanitaris. “Cal una planificació de futur a curt i mig termini per garantir una atenció de qualitat”, ha explicat l’alcaldessa.