Esteu aquí

Campanya de detecció precoç i prevenció del càncer de còlon i recte

Imágen gráfica de la campaña que se iniciará los próximos dias

13/10/2015 - Sanitat

Aquest mes d’octubre començarà a Sant Joan Despí una campanya per a la detecció precoç i prevenció del càncer de còlon. En els propers dies, l’Institut Català d’Oncologia (ICO) iniciarà l’enviament de cartes a veïns i veïnes d’edats compreses entre els 50 i 69 anys (sense antecedents) per tal de convidar-los a fer-se una senzilla prova. Gràcies a la iniciativa, uns 7.700 veïns i veïnes de la nostra ciutat seran convidats a realitzar aquesta prova de cribatge.

Es tracta de recollir una petita mostra de femta per analitzar-la i comprovar la presència de sang no detectable a simple vista. El procediment és senzill, amb la carta que s’enviarà s’ha d’anar a qualsevol de les farmàcies participants on es lliurarà un kit per recollir la mostra, que serà després lliurada a la farmàcia. Un cop analitzada pel laboratori s’enviarà el resultat al domicili de cada persona i, en cas necessari, s’indicarà les proves diagnòstiques a realitzar posteriorment.

Les farmàcies que hi participen a Sant Joan Despí són les situades al carrer Torrent d’en Negre, 10 (Centre); la plaça de Maria Aurèlia Capmany, 3 (Torreblanca-Pla del Vent); la rambla de Josep Maria Jujol, 40 (Eixample); el carrer de Joan Maragall, 14 (les Planes), i el carrer d’Antoni Gaudí, 4 (Residencial Sant Joan).

El càncer colonorectal és un dels més freqüents i dels que presenten una més alta mortalitat. Per aquest motiu és molt important fer el diagnòstic a temps. Amb aquesta campanya, avancem en la prevenció per tal de millorar la nostra salut. La campanya preveu tornar a realitzar la prova periòdicament cada dos anys.