Esteu aquí

L'Ajuntament destina més de 813.000 euros al pla de reactivació social i econòmica de la ciutat durant el darrer any

16/03/2022 - Reiniciem

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha destinat més de 813.000 euros durant el darrer any a les mesures del Pla Reiniciem Sant Joan Despí per a la reactivació social i econòmica de la ciutat en resposta als efectes de la crisi provocada per la pandèmia de la COVID-19. Entre altres accions, s'ha impulsat la contractació de 36 persones en situació d'atur i s'ha augmentat la despesa per a ajuts socials. 

Durant l'any 2021, l'Ajuntament de Sant Joan Despí va continuar desenvolupant el Pla Reiniciem, amb mesures per ajudar i donar suport als col·lectius vulnerables, a les petites empreses i als comerços locals i per crear les condicions per a la reactivació social i econòmica de Sant Joan Despí, garantint el model de ciutat. En total, l'any 2021 l'Ajuntament va destinar 813.625,74 euros a les diferents actuacions vinculades al Pla Reinicem. 

Gairebé el 60% del pressupost del Pla Reiniciem durant l'any 2021 es va destinar a la reactivació de l'ocupació, mitjançant la realització de plans d'ocupació que van permetre la contractació de 36 persones en atur. Un altre dels àmbits prioritaris va ser el comerç, amb múltiples accions per dinamitzar l'activitat comercial: la Setmana del Comerç, la posada en marxa de targetes moneder per promoure el consum en establiments comercials i de restauració de la ciutat, l'impuls d'un projecte pilot per a la posada en funcionament d'un servei de lliurament a domicili dels productes del comerç i la restauració locals, o la subvenció de la contractació de personal per part dels comerços.

Pel que fa als ajuts socials, l'any 2021 l'Ajuntament va augmentar en un 1,61% la despesa en ajuts d'allotjament, beques, menjador i urgència social. A més, es va fer un reforç dels serveis bàsics d'atenció social. En total, els ajuts d'urgència social van beneficiar 698 persones durant l'any passat. 

Altres accions del Pla Reiniciem Sant Joan Despí 2021 han estat la bonificació de la taxa d'ocupació de la via pública que abonen bars i restaurants i la subvenció per als desplaçaments en transport públic per a joves que cursen estudis superiors -que van arribar a 368 joves-.

L'Ajuntament de Sant Joan Despí va posar en marxa a mitjan de 2020 el Pla Reiniciem per a la reactivació social i econòmica de la ciutat per donar resposta a les conseqüències sanitàries, socials i econòmiques de la crisi provocada per la pandèmia de la COVID-19. En aquest temps, les accions del Pla Reiniciem han tingut un impacte de més de 8 milions d'euros.