Esteu aquí

La Festa dels Tres Tombs porta els cavalls i els carruatges als carrers de la ciutat

16/02/2018 - Promoció associativa

Sant Joan Despí celebra el cap de setmana del 17 i 18 de febrer la Festa dels Tres Tombs, que enguany té com a principal novetat la recuperació del ball al Foment Cultural i Artístic. La Festa dels Tres Tombs, organitzada per la Colla de Geganters amb el suport de l'Ajuntament, portarà a la ciutat més d'un centenar de cavalls i carruatges que el dia 18 faran les tradicionals tres voltes pels carrers del barri Centre.

La celebració dels Tres Tombs començarà dissabte 17 a les 17 hores quan es farà l'entrega de la bandera a l'Esbart Dansaire, l'abanderat d'aquest any en reconeixement al 75 aniversari d'aquesta entitat. A les 19.30 hores, al Foment Cultural i Artístic, tindrà lloc el Ball dels Tres Tombs, una activitat que es recupera enguany després de molt de temps sense fer-se. Fa moltes dècades, el Ball dels Tres Tombs era un dels més importants de l'any i era molt celebrat per la pagesia. En el marc d'aquest ball hi haurà una actuació especial de l'Esbart Dansaire.

Diumenge 18 serà el dia de la rua de cavalleries i carruatges especialment engalanats per a aquest esdeveniment. Hi participaran uns 130 cavalls i 40 carruatges que, a partir de les 12 hores, faran les tres voltes pels carrers del barri Centre amb una parada per a la benedicció davant l'església de Sant Joan Baptista.

Per segon any, la Colla de Geganters i el Grup de Fotografia La Finestra organitzen el Concurs Fotogràfic dels Tres Tombs. El certamen premiarà les fotografies que millor immortalitzin aquesta festa tradicional a Sant Joan Despí. Es poden presentar un màxim de tres fotografies per participant, que s'hauran d'enviar al correu electrònic fotos3tombs@gmail.com entre els dies 18 i 25 de febrer. Les millors fotografies s'exposaran a partir del mes de març en diferents equipaments de la ciutat.
 

PROGRAMA DELS TRES TOMBS DE SANT JOAN DESPÍ

Dissabte 17

A les 17 h: Entrega de la bandera. Sortida de Ca l'Armand, fins al local de l'Esbart Dansaire i tornada a Ca l'Armand.
A les 19.30 h: Ball dels Tres Tombs, al Foment Cultural i Artístic, amb l'orquestra Aura.
 

Diumenge 18

De 9 a 11 h: Arribada de carruatges i cavalleries i esmorzar dels Tres Tombs al recinte firal (av. Mare de Déu de Montserrat)
A les 11.30 h: Missa ofici a la parròquia de Sant Joan Baptista.
A les 12 h:
PRIMERA VOLTA: Sortida dels carros del recinte firal, av. Mare de Déu de Montserrat, av. Barcelona, rambla Josep Maria Jujol, recollida de la bandera a la plaça de la Ciutat Gegantera (degustació de coca i vi dolç), c. Baltasar d'Espanya, c. Bon Viatge.
A les 13 h: Benedicció davant l'església.
Es continuarà per c. Catalunya, Jacint Verdaguer, Les Torres i av. Barcelona.
SEGONA VOLTA: c. Bon Viatge, Catalunya, Jacint Verdaguer, Les Torres, av. Barcelona.
TERCERA VOLTA: c. Bon Viatge, Catalunya, Jacint Verdaguer, Les Torres, av. Barcelona.