Esteu aquí

Els Tres Tombs, la festa més agrícola de la ciutat, el 8 i 9 de febrer

07/02/2020 - Promoció associativa

La Colla Tres Tombs de Sant Joan Despí ja ho té tot a punt per celebrar, els dies 8 i 9 de febrer, una nova edició de la Festa dels Tres Tombs, un esdeveniment que té el seu origen en la festivitat de Sant Antoni Abat, patró dels animals.

Aquest any l’abanderat de la Festa dels Tres Tombs de Sant Joan Despí serà el Foment Cultural i Artístic, entitat dedicada a la difusió cultural que aquest any arriba als cent anys d’existència.

El dissabte 8 de febrer, a les 17 h, es farà l’entrega de la bandera, amb sortida des del local de la Cooperativa de Pagesos i cercavila pels carrers fins al Foment Cultural i Artístic.

Enguany, la Colla Tres Tombs recupera l’antiga bandera que feia servir el Sindicat de Pagesos a començament del segle XX. D’aquesta manera es visualitza també una nova etapa d’aquesta festa que, a partir d’ara, estarà organitzada per la Colla Tres Tombs, una nova entitat que sorgeix del si de la Colla de Geganters, que fins l’any passat s’havia encarregat d’organitzar-la.

Després de l'entrega de la bandera, el Foment Cultural i Artístic serà l'escenari del Ball dels Tres Tombs, el dissabte 8 a partir de les 19.30 h, amb l'actuació de l'orquestra Aura.

Rua dels Tres Tombs

I el diumenge 9 de febrer serà el dia de la rua dels Tres Tombs pels principals carrers del barri Centre. De bon matí, animals, carruatges i carros s'aplegaran al recinte firal per fer el clàssic esmorzar de traginer. I a les 12 h començarà la rua, amb sortida des del recinte firal, cap al barri Centre. Serà allà on es facin les tradicionals tres voltes i la benedicció dels animals davant l'església.

En total, a la Festa dels Tres Tombs de Sant Joan Despí està previst que participin un centenar d'animals, carruatges i carros.

Concurs fotogràfic

Amb motiu de la festa, la Colla Tres Tombs de Sant Joan Despí i el Grup de Fotografia La Finestra han convocat una nova edició del Concurs Fotogràfic dels Tres Tombs. Les fotografies han de ser preses durant la Festa dels Tres Tombs de Sant Joan Despí dels dies 8 i 9 de febrer de 2020. Les imatges s'han d'enviar al correu electrònic fotos3tombs@gmail.com entre el 9 i el 16 de febrer. Hi ha tres premis: 150 euros, un sopar per a dues persones i dues entrades per a Teatresdespí.
 

FESTA DELS TRES TOMBS 2020


Dissabte 8 de febrer

17.00 h Entrega de la bandera. Sortida des del local de la Cooperativa de Pagesos. Recorregut pels carrers de Baltasar d’Espanya, Bon Viatge, Torrent d’en Negre, Previsió, Baltasar d’Espanya, Bon Viatge, Vicomicià i Major i entrega de la bandera al Foment Cultural i Artístic
19.30 h Ball dels Tres Tombs al Foment Cultural i Artístic

Diumenge 9 de febrer

12.00 h Festa dels Tres Tombs. Sortida dels carros del recinte firal i inici de la primera volta: av. Mare de Deu de Montserrat, av. Barcelona, c. Major, recollida de la bandera davant del Foment (degustació de coca i vi dolç), c. Baltasar d’Espanya, c. Bon Viatge
12.45 h Benedicció dels animals davant de l’església de Sant Joan Baptista
continuació per c. Jacint Verdaguer, c. les Torres, av. Barcelona
Segona volta: c. Bon Viatge, c. Jacint Verdaguer, c. les Torres, av. Barcelona
Tercera volta: c. Bon Viatge, c. Jacint Verdaguer, c. les Torres, av. Barcelona, final de rua