Esteu aquí

Nou carril bici i mesures per pacificar el trànsit a l'entorn del carrer Creu d'en Muntaner

27/01/2021 - Mobilitat

La xarxa pedalable de Sant Joan Despí continua creixent per fer-se més segura i dotar la ciutat d'espais adequats per als vehicles sense emissions com les bicicletes o els patinets. A l'entorn del carrer de la Creu d'en Muntaner, en la confluència amb l'avinguda de la Generalitat, s'ha creat un nou carril bici. La seva construcció ha servit per pacificar l'entorn, tot creant una zona 20 perquè vianants, ciclistes i conductors tinguin el seu espai amb seguretat.

El nou carril bici, que connecta Creu d'en Muntaner amb l’avinguda de la Generalitat -fins al carrer de Vallespir i el pont de sota l’autopista B-23-, discorre majoritàriament en calçada (inscrit en el ferm o separat amb elements de protecció) i és unidireccional o bidireccional en funció del tram. La infraestructura connecta amb el carril bici en calçada que es va construir fa uns mesos al tram del carrer de la Creu d'en Muntaner entre els carrers Major i Francesc Macià.

La intervenció urbanística s'ha aprofitat per millorar el sistema semafòric ja que s'han incorporat mòduls amb comptadors de temps i adaptats a persones amb discapacitat visual, i també s'ha millorat una de les parades d'autobús del carrer de la Creu d'en Muntaner, on s'ha creat una plataforma.