Esteu aquí

De l’11 al 18 d’octubre, Sant Joan Despí se suma a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

La bici serà la gran protagonista de la Setmana

09/10/2015 - Mobilitat

El lema europeu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura (de l’11 al 18 d’octubre) ens convida aquest any a “triar, canviar i combinar” per cercar noves formes de mobilitat, lluny del domini absolut del cotxe particular, cap un transport més sostenible, segur i saludable.

Com en edicions anteriors, a Sant Joan Despí, la bicicleta tindrà un protagonisme especial amb un munt d’activitats que comencen aquest cap de setmana.

D’una banda, el 10 d’octubre (de 10.30 a 12.30 h, al parc ciclista Llobregat) es faran tallers d’iniciació per a adults, infants, de mecànica, etc. L’endemà, al parc de la Fontsanta (a les 11.30 hores) es farà una cursa d’orientació en bici en el marc de la Jugatecambiental, un espai de jocs sobre el medi ambient que podem visitar cada diumenge en aquest parc i al de Torreblanca.

A l’escola, en bici

Dijous 15 d’octubre torna una nova edició de l’Escola en bici, una iniciativa que convida els infants i joves a agafar la bicicleta, o altres mitjans no contaminants, com el patinet, per anar als centres educatius. La bici també serà protagonista el cap de setmana del 17 i 18 d’octubre. El dissabte es farà un Fotobycicle, un curs pràctic d’introducció a la fotografia en ruta fins al delta del Llobregat. La iniciativa està promoguda per l’Escola Municipal d’Art i el col·lectiu Cycle Chic SJD. I diumenge es farà la 12a Passejada en Bicicleta que recorrerà 17,5 km dels set municipis que hi participen. El punt de trobada a Sant Joan Despí serà la rambla Josep Maria Jujol a les 11.25 h. A l’arribada, al parc de Torreblanca, es farà el sorteig de bicicletes i altres obsequis....

Controls de soroll de vehicles i passejades a peu per la ciutat, són altres de les activitats que completen aquesta Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura a Sant Joan Despi.