Esteu aquí

Ajudes al transport per a la gent jove que estudia fora de la ciutat

18/09/2023 - Joventut

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha obert una nova convocatòria d'ajuts perquè les persones joves que estudien fora de la ciutat puguin estalviar-se part dels diners que gasten en desplaçar-se en transport públic. Les ajudes s'adrecen a joves de fins a 30 anys que cursin estudis superiors durant aquest curs 2023/2024. 

Per obtenir la subvenció cal complir, entre altres requisits, estar empadronat/da a Sant Joan Despí amb una antiguitat mínima d'un any, tenir menys de 30 anys i estar matriculat a estudis superiors (entenent com a tals: cicles formatius de grau mig, primers cicles formatius de grau superior, batxillerat i primers graus universitaris) sempre i quan aquesta formació no s’ofereixi a Sant Joan Despí.

S'exclou dels ajuts les persones que estiguin matriculades a segones titulacions d'estudis superiors (segon cicle formatiu de grau superior o segon grau universitari, postgraus, màsters, escola oficial d’idiomes, cursos de formació ocupacional).

La subvenció consistirà en un ajut econòmic de 80 euros per cobrir els desplaçaments en transport públic dels dos darrers trimestres de l'actual curs acadèmic. La presentació de sol·licituds estarà oberta fins al 31 d'octubre de 2023.

Aquest és el quart any que l'Ajuntament convoca aquest tipus d'ajuts amb els quals vol facilitar l'accés del jovent a la formació i, alhora, afavorir l'ús del transport públic com a mitjà de mobilitat sostenible.

CONSULTA LES SUBVENCIONS PER ALS DESPLAÇAMENTS EN TRANSPORT PÚBLIC ADREÇATS A JOVES ESTUDIANTS