Esteu aquí

En marxa les obres de construcció de la passarel·la de vianants entre Torreblanca i la Ciutat Esportiva

27/06/2018 - Mobilitat

Les obres de construcció de la passarel·la de vianants que connectarà el barri de Torreblanca i la Ciutat Esportiva del Futbol Club Barcelona per sobre de la via del tren estan en marxa i hores d'ara s'està treballant a tots dos costats per executar les fonamentacions i les estructures de suport.

La passarel·la creuarà per damunt de les vies per on circulen els trens de de Rodalies, entre l'avinguda de la Generalitat (Torreblanca) i el carrer de Francesc Macià (al costat de la Ciutat Esportiva), tot connectant dues zones de la ciutat que actualment estan separades per la línia ferroviària. La passarel·la tindrà rampes per salvar la diferència de cotes entre ambdues bandes i serà completament accessible.

El disseny de la passarel·la està pensat per reduir l'impacte sobre l'entorn i per adaptar-se al pas dels vianants, de les persones amb mobilitat reduïda i dels ciclistes. D'aquesta forma, les rampes de la passarel·la tindran una amplada de 2 metres i un desnivell que compleix la normativa d'accessibilitat.

Actualment s'estan executant les fonamentacions i les estructures de suport de les rampes i escales d'accés a la passarel·la, tant al costat del carrer de Francesc Macià com a l'àmbit de Torreblanca. Durant el mes de setembre està prevista la col·locació del taulell central que creuarà les vies. L'actuació es farà en horari nocturn i en coordinació amb Adif i amb Rodalies per tal de minimitzar al màxim el tall del servei ferroviari.

Les obres de construcció de la passarel·la s'emmarquen dins del projecte d'urbanització del sector de les Begudes, situat a l'entorn de la Ciutat Esportiva del Futbol Club Barcelona. La previsió és que la passarel·la estigui finalitzada durant l'últim trimestre d'aquest any.