Esteu aquí

La Setmana de la Prevenció de Residus fomenta la reducció de l'ús de plàstics i el reciclatge de l'oli usat

21/11/2021 - Medi Ambient

L'Ajuntament de Sant Joan Despí celebra aquest mes de novembre la Setmana de la Prevenció de Residus 2021 amb un conjunt d'activitats de sensibilització adreçades a la ciutadania. Entre altres iniciatives, l'Ajuntament fomentarà la reducció de l'ús de plàstics i l'increment de la recollida de l'oli vegetal usat. 

Acte central

L'acte central de la Setmana de la Prevenció de Residus és una jornada de sensibilització al carrer que es realitza a la plaça de l'Ermita i a la plaça del Mercat de les Planes. El 20 de novembre ha tingut lloc la jornada a la plaça de l'Ermita, mentre que el dissabte 27 de novembre serà a la plaça del Mercat.

La jornada inclou el lliurament de bosses de reixeta per promoure la compra sostenible i evitar l'ús de bosses de plàstic. Per aconseguir un paquet de bosses de reixeta cal portar el val que apareix al programa de la Setmana de la Prevenció de Residus. Durant la jornada, també es farà una campanya per fomentar la recollida de l'oli usat amb el lliurament d'embuts i pots reutilitzables per facilitar-ne la recollida. I és que l'oli domèstic és un residu altament contaminant i perjudicial per al medi ambient: 1 litre d'oli contamina 1.000 litres d'aigua. A més, hi haurà un espectacle de carrer amb personatges fets de material reciclat i un espai de jocs fets amb materials reciclats. 

ACTE CENTRAL SETMANA PREVENCIÓ RESIDUS-DISSABTE 27 NOVEMBRE, PLAÇA MERCAT (LES PLANES).pdf

Altres activitats

Les activitats de la Setmana de la Prevenció de Residus han començat amb l'exposició La mar de plàstics i la Jugatecambiental del parc de Torreblanca amb un taller de fer regals amb materials reutilitzables. El 28 de novembre, a la Jugatecambiental del parc de la Fontsanta, aprendrem a fer paper reciclat. 

També s'organitzarà una xerrada-taller sobre el malbaratament alimentari, a càrrec del Col·lectiu Eixarcolant, el dimecres 24 de novembre, a les 19 hores, a l'Àrea de Serveis a la Persona (podeu fer la inscripció a la xerrada a mediambient@sjdespi.net). 

Participació de les escoles

Finalment, l'Ajuntament també durà a terme una campanya de foment de la recollida de residus d'aparells elèctrics i electrònics a escoles d'educació infantil i primària. S'impartiran xerrades formatives a l'alumnat de diferents centres, on s'instal·laran contenidors de recollida per tal que alumnes i famílies hi puguin dipositar residus elèctrics i electrònics. Les escoles participants a la campanya rebran un diploma i el centre que reculli més kilos de residus d'aparells electrics i electrònics rebrà un premi.