Esteu aquí

Aigües de Barcelona i la Mobile World Capital finançaran a Sant Joan Despí solucions que millorin la permeabilitat del sòl i el cicle de l'aigua

17/05/2023 - Medi Ambient

El Laboratori d'Innovació Oberta per a Municipis, impulsat per Aigües de Barcelona i la Mobile World Capital, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Joan Despí, finançarà solucions que millorin la permeabilitat del sòl i el cicle de l'aigua a la ciutat. Fins al 4 de juliol està oberta la convocatòria per a la presentació de solucions tecnològiques innovadores que ajudin a milllorar la infiltració de l'aigua en zones poc permeables de la ciutat. 

Davant els efectes del canvi climàtic, les ciutats tenen un paper important com a centre d'innovació per promoure la resiliència, la sostenibilitat i l'ús conscient dels recursos naturals com és l'aigua. En aquest sentit, un dels problemes que afecta al cicle de l'aigua a les zones urbanes és la manca de capacitat d'infiltració del sòl. Els sòls poc permeables són un obstacle per a l'aprofitament de l'aigua de la pluja i per a la regeneració dels aqüífers.

Per això, el Laboratori d'Innovació Oberta per a Municipis obre a Sant Joan Despí una convocatòria per buscar com la tecnologia pot ajudar a augmentar la permeabilitat dels sòls de la ciutat. La convocatòria està oberta a empreses i startups que disposin de solucions tecnològiques innovadores que ajudin a millorar la infiltració de l'aigua en terrenys poc permeables i en paviments poc porosos. El termini per presentar propostes finalitza el 4 juliol. 

Les solucions que es presentin han d'estar preparades per testar-se en un entorn real i proporcionar resultats concrets i mesurables. La solució seleccionada a la convocatòria rebrà un suport econòmic de 25.000 euros i s'implantarà a la ciutat en forma de prova pilot.  

La millora de la permeabilitat dels sòls és una de les 85 accions incloses en el Pla d'emergència climàtica i transició ecològica 2023-2030 de Sant Joan Despí, dins de l'eix de millora de la gestió del cicle integral de l'aigua. Aquesta acció, a més, s'alinea amb l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible d'Aigua neta i sanejament, Innovació i infraestructures, i Ciutats i comunitats sostenibles. 

Per a més informació: 

CAT: https://digitalfuturesociety.com/ca/sant-joan-despi-millora-de-la-permeabilitat-de-les-ciutats

CAS: https://digitalfuturesociety.com/es/sant-joan-despi-mejora-de-la-permeabilidad-de-las-ciudades

ENG: https://digitalfuturesociety.com/sant-joan-despi-improving-the-permeability-of-cities