Esteu aquí

S'inicia una nova replantació d'arbres al parc de la Fontsanta i a altres punts de la ciutat

En la imagen, los árboles que se plantaron en la primera fase de sustitución
Encinas muertas que se comenzarán  a quitar el 31 de enero

30/01/2017 - Medi Ambient

L’Àrea Metropolitana de Barcelona inicia el dimarts 31 de gener la segona fase de replantació d’arbres al parc de la Fontsanta. Ara fa dos anys, l’ens metropolità va fer una primera replantació per substituir arbrat en molt mal estat, i ara es continuen amb les feines per dotar el parc d'exemplars sans.

Així doncs, en aquesta fase es trauran 70 arbres en molt mal estat (afectats per barrinadors; podriments importants que poden afectar a la seguretat en cas que caiguin; amb brancatge sec i amb manca de vigor) i se’n plantaran 78 de nous, principalment lledoners, aurons arrugats, sapindals i una varietat de freixe de fulla petita. També s'aprofitaran les feines per millorar les condicions de l'arbrat amb una xarxa de drenatge que ajudarà a evacuar l’aigua (tot evitant entollaments que puguin provocar la mort), i la instal·lació del reg per goteig per assegurar un reg correcte en els primers anys, crucial per aconseguir l’èxit de la replantació.

L’espai on es fa la intervenció (zona del carrer Fontsanta amb el pont de Marquès de Monistrol) forma part de la primera fase de creació del parc de la Fontsanta que data de l’any 1995. Vint anys després és evident la manca de vigor en alguns arbres per causes tan diverses com una excessiva densitat de plantació; la mala qualitat del terreny; la selecció d’espècies que no s’han adaptat al parc o el fet que aquesta construït sobre un antic abocador el qual, encara, emet gasos. En la primera fase de substitució d'arbrat (ara fa dos anys) es van plantar 143 exemplars i 138 han aconseguit sobreviure, i dels que no ho han fet, tres ha sigut a causa d’excés o entollament d’aigua. 

Més replantacions en altres punts de ciutat

El dimarts 31 de gener també s'inicien els treballs per treure i reposar diferents arbres arreu de la ciutat que estan morts i poden suposar un perill per caiguda. Les feines començaran pel barri de Residencial Sant Joan on es trauran 10 alzines al carrer de Sant Martí de l'Erm cantonada amb el carrer Fructuós Gelabert, i continuarà la propera setmana al barri de Pla del Vent-Torreblanca. Allà, al carrer Torreblanca i a l'avinguda de Lluís Companys es talaran una quarantena d'acers negundo que tenen el tronc corcat fet que pot representar un perill de trencament i caiguda en el moment de fer la brotada. Finalment es millorarà la tanca vegetal del solàrium del poliesportiu Salvador Gimeno tot reposant els arbres morts (de l'espècie Leylandis). En tots els casos, es reposaran les mateixes espècies d'arbres.