Esteu aquí

Sant Joan Despí presenta l'autobús elèctric que donarà servei a l'àrea metropolitana

Els nous autobusos, més grans, que s'incorporaran a la L46
L'alcalde i vicepresident de Transport i Mobilitat, Antoni Poveda, durant la presentació

03/03/2015 - Medi Ambient

L'alcalde de Sant Joan Despí i vicepresident de Transport i Mobilitat de l'Àrea Metropolitana, Antoni Poveda, ha presentat aquesta tarda un model d’autobús elèctric que funcionarà durant les properes setmanes en diferents línies de l’àrea metropolitana, com l'autobús urbà L46 i l'L52. És una primera prova per a la futura implantació d’aquest tipus de vehicle, que no genera cap emissió, a la xarxa d’autobusos metropolitans.

L’empresa Baixbus, (que opera línies de l’Hospitalet, Baix Llobregat i del Nitbus) és l’encarregada de posar en servei aquest bus elèctric en diferents línies –inicialment, L46, L52 i L96– amb l’objectiu de verificar la seva idoneïtat per a prestar servei en trajectes urbans de la xarxa de l’AMB. Tal i com ha explicat el vicepresident de Transport i Mobilitat de l'Àrea Metroplitana de Barcelona, "aquesta sistema d'autobús acaba amb la contaminació no només perquè no té emissions, sinó també amb l'acústica. Això és el futur per mantenir les ciutats més netes de contaminació, un dels grans problemes que tenim avui dia".

L’autobús, que circularà en proves les properes setmanes, té un pis baix integral amb tres portes, 12 metres de longitud i una amplada de 2,55 metres. Disposa de 24 seients, amb una capacitat total per a 70 viatgers, així com dos espais per a cadires de rodes. La seva singularitat deriva del fet de tenir propulsió íntegrament elèctrica i de no generar cap emissió contaminant mentre circula. La seva autonomia està estimada en un total de 16 hore i es pot carregar en un màxim de 5 hores.

Autobusos més grans a l'L46

Avui també s'han presentat 6 nous vehicles, més grans i eficients, de la línia L46 que enllaça Sant Joan Despí amb Sant Just Desvern i Cornellà. D'aquesta manera es dóna rresposta a l’increment de la demanda d’aquesta línia que l’any 2014 va créixer un 6%, amb un volum total de viatgers de 844.011 persones. Tal i com ha comentat l'alcalde, "aquests nous autobusos són els més eficients de la seva gamma, i aviat, amb la incorporació d'un autobús híbrid, serà una flota encara més ecològica".

Pantalles d'informació a l'usuari

Per últim, l'acte ha servit per presentar unes noves pantalles d'informació a l'usuari (PIU) que s'instal·laran a l'Àrea Metropolitana, 9 de les quals, a Sant Joan Despí. Es tracta de pantalles de nova generació que incorporen un nou disseny i noves funcionalitats: funcionament 100% amb energia solar; pantalla de tinta electrònica de baix consum amb elements d’informació il·luminats amb LEDs; paraments verticals de policarbonat antivandàlic i antiratllades; sistema d’àudio per a invident, i informació de les principals incidències, per exemple, si el servei queda afectat per algun desviament important. També s'incorporaran aquestes pantalles informatives sobre el servei de transport públic a equipaments i llocs d'interès general, com ara als vestíbuls d'hospitals, estacions i altres espais d'ús ciutadà. Properament se n’instal·larà una a l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí.