Esteu aquí

Sant Joan Despí celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible promovent el canvi d'hàbits en els desplaçaments

16/09/2022 - Medi Ambient

Sant Joan Despí celebra del 16 al 22 de setembre la Setmana de la Mobilitat Sostenible, una iniciativa que promou els hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o en vehicle elèctric. Durant la Setmana de la Mobilitat, l'Ajuntament organitza múltiples activitats per fer visibles els canvis possibles en l'ús de l'espai públic, la millora de la qualitat de l'aire i la reducció de la contaminació atmosfèrica i acústica.

El dissabte 17 de setembre, d'11 a 13.30 hores, tindrà lloc la jornada 'Espais per fer millors connexions', amb expositors i activitats. Al carrer del Bon Viatge (barri Centre), hi haurà l'estand de la mobilitat sostenible, passejos en tricicle per a la gent gran, circuits d'autoxocs sostenibles i de minibicicletes i un taller de cistelles reciclades. I al carrer de J. F. Kennedy i la plaça del Mercat (barri de les Planes), hi haurà els estands de la mobilitat sostenible i del Bicibox, tallers de sensibilització, una mostra de vehicles elèctrics, un estand informatiu de la Policia Local i un circuit de seguretat viària per a vianants i ciclistes.  

Altres activitats de la Setmana de la Mobilitat Sostenible seran un itinerari cultural i ambiental pel parc de Torreblanca (diumenge 18) i l'inici de les passejades de la gent gran (dimarts 20).

I el dijous 22 de setembre, Dia Europeu Sense Cotxes, els infants i joves de Sant Joan Despí convidaran a deixar els cotxes i motos a casa per desplaçar-se fins a l'escola caminant, en bici o en transport públic.

La Setmana de la Mobilitat es tancarà amb la celebració de La Baixcicletada, el diumenge 25 de setembre, un recorregut de 17,5 quilòmetres per nou municipis del Baix Llobregat, entre ells Sant Joan Despí.

Aposta per una mobilitat més sostenible i segura

L'Ajuntament de Sant Joan Despí té com a prioritat avançar cap a una mobilitat més sostenible i segura. En aquest sentit, els darrers mesos s'han fet millores a la xarxa d'autobús de la ciutat, amb la implementació de la parada a demanda a les línies de bus nocturn que donen servei a Sant Joan Despí; la prolongació del recorregut de la línia de bus E43 fins al barri de les Planes; i la millora de la freqüència a la línia E79 els caps de setmana.

També s'està ampliant la xarxa de carrils bici i la seva connexió, amb el projecte de millora i ampliació del carril bici de l'avinguda de Barcelona, que es transformarà en un eix viari amb una xarxa ciclable contínua. Una actuació finançada gràcies als fons europeus Next Generation que afecta a un tram de 750 metres de l'avinguda de Barcelona, entre el carrer de la Mare de Déu de la Mercè i l'avinguda del Baix Llobregat. Aviat també, la ciutat serà un dels municipis on funcioni el Bicing Metropolità, l'AMBici. 

Paral·lelament, l'Ajuntament contínua realitzant el préstec de bicis elèctriques a joves dels instituts de Sant Joan Despí, els tallers d'educació viària a les escoles i el servei de control del transport escolar segur per als centres escolars.

CONSULTA EL PROGRAMA DE LA SETMANA DE LA MOBILITAT SOSTENIBLE 2022