Esteu aquí

Sant Joan Despí ofereix suport psicològic gratuït per a joves d'entre 12 i 29 anys

23/09/2022 - Joventut

L’Ajuntament de Sant Joan Despí ha posat en marxa un innovador servei de suport psicològic gratuït adreçat a adolescents i joves per detectar i atendre de forma preventiva el patiment psicològic i els problemes de salut emocional entre aquest col·lectiu. Amb aquest nou suport, l’Ajuntament vol reforçar la resposta davant l’augment de problemes de salut mental que s'ha detectat entre la gent jove, especialment al llarg dels darrers dos anys de pandèmia.

El servei està dirigit a joves d'entre 12 i 29 anys, que disposen de diferents canals de contacte i opcions de suport. D'una banda, les persones usuàries del servei poden accedir a 10 sessions de teràpia psicològica gratuïta -ampliable en funció de les necessitats-. La teràpia es duu a terme en els espais de referència de la gent jove de la ciutat, El Bulevard i l'Oficina Jove.

A banda, també s'ofereix atenció per telèfon per a consultes que requereixen un assessorament puntual; un servei d'atenció virtual -per Whatsapp i per les xarxes socials de l'Oficina Jove-, i un espai de teràpia familiar per tal d'oferir mediació, acollida i orientació per desencallar o facilitar processos complexos. Properament, també s'endegarà un servei d'atenció presencial a diferents instituts de la ciutat, per tal de fer més proper el servei i ajudar a detectar i prevenir casos.

Les persones interessades a accedir al servei de suport psicològic per a joves poden posar-s'hi en contacte a través del correu electrònic assessoriasalut@sjdespi.net o a través del telèfon 679 01 12 97. L'horari d'atenció i de funcionament del servei és els dilluns, de 16 a 21 h; els dimarts, de 16 a 20 h, i els divendres, de 10 a 14 h.

Amb aquest servei, l'Ajuntament de Sant Joan Despí pretén preveure situacions de risc i atendre les necessitats d'un col·lectiu que ha patit especialment les conseqüències d'aïllament derivades de la situació de pandèmia.

Més informació a sjdespi.cat/servei-de-suport-psicologic-jove