Esteu aquí

Aprovat el Pla Local de Joventut 2019-2022

12/12/2018 - Joventut

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha aprovat el Pla Local de Joventut 2019-2022, un document que defineix les línies d'actuació dels propers quatre anys per tal de garantir la qualitat de vida del col·lectiu jove. El pla fixa com a objectius principals facilitar la capacitat d'emancipació del jovent i adaptar l'oferta lúdica, cultural i participativa de la ciutat a les necessitats d'aquest col·lectiu. 

L'elaboració del Pla Local de Joventut, aprovat per unanimitat en el Ple municipal del mes de novembre passat, ha comptat amb la participació de més d'un centenar de persones, entre joves menors i majors de 18 anys, entitats, professionals que treballen amb el jovent i agents implicats en les polítiques de joventut, com ara els centres educatius, els partits polítics o diferents àrees de l'Ajuntament.

A partir de les necessitats detectades en el procés de diagnosi de la realitat juvenil a Sant Joan Despí, el pla estableix dos objectius principals. El primér és incidir sobre les variables que condicionen la capacitat d'emancipació dels joves, com ara l'ocupació o l'habitatge, amb l'objectiu de facilitar el procés d'abandonament de la llar parental i la possibilitat de seguir residint a la ciutat. El segon objectiu del pla és repensar l'oferta lúdica, cultural i participativa de la ciutat per tal d'adaptar-la a les noves demandes i necessitats del col·lectiu jove, que demana uns espais cada cop més lliures, espontanis i autogestionats. 

Entre altres propostes, el Pla Local de Joventut planteja crear una oferta d'oci nocturn alternatiu, iniciatives en l'àmbit de l'ocupació i l'emprenedoria, treballar per un reglament d'art urbà o fomentar la participació juvenil a través de pressupostos participatius.

El Pla Local de Joventut 2019-2022 mostra el compromís de l'Ajuntament de Sant Joan Despí amb el benestar i la qualitat de vida del col·lectiu juvenil. Actualment, a Sant Joan Despí hi ha unes 5.000 persones d'entre 15 i 29 anys, que representen un 15% de la població total de la ciutat.

Podeu trobar totes les propostes del Pla Local de Joventut a www.despijove.cat