Esteu aquí

L'Ajuntament ajuda a gairebé mig miler de joves estudiants en els seus desplaçaments en transport públic

12/01/2023 - Joventut

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha concedit ajuts a gairebé mig miler de joves estudiants de la ciutat per cobrir els seus desplaçaments en transport públic. Els ajuts s'han adreçat a joves que cursen fora de la ciutat estudis superiors, amb el doble objectiu d'ajudar la gent jove i les seves famílies i d'afavorir la utilització del transport públic com a mode sostenible.

Els ajuts municipals han beneficiat un total de 490 joves. La gran majoria han rebut títols de transport de màxim dues zones amb els quals poden cobrir els seus desplaçaments en transport públic durant els dos últims trimestres d'aquest curs. Per la seva banda, els i les estudiants que requerien un títol superior a dues zones percebran un import de 220 euros per a la compra dels títols corresponents. 

En aquesta tercera convocatòria dels ajuts municipals per als desplaçaments dels joves estudiants, s'hi han pogut acollir joves empadronats a Sant Joan Despí, de menys de 25 anys, que estudien fora de la ciutat estudis superiors com graus universitaris o cicles formatius de grau superior que no es puguin cursar a la ciutat. Com a novetat, enguany els ajuts s'han ampliat també a les persones joves que cursen batxillerat o un cicle mitjà, sempre que siguin estudis que no s'ofereixen a la ciutat.

Des que l'any 2020 va posar en marxa aquesta línia de subvencions, l'Ajuntament de Sant Joan Despí ha atorgat un total de 1.204 ajuts a joves estudiants, fet que ha representat un estalvi de 156.261,20 euros. Tot i que inicialment es van emmarcar dins el Pla Reiniciem arran de la pandèmia, l'Ajuntament continua atorgant aquests ajuts com una acció més per lluitar contra el canvi climàtic i per promoure la mobilitat.