Esteu aquí

El servei de suport psicològic jove ha realitzat més de 200 sessions de teràpia durant aquest any

26/07/2023 - Joventut

El servei de suport psicològic per a joves de l'Ajuntament de Sant Joan Despí ha realitzat durant aquest any 2023 més de 200 sessions de teràpia per atendre el patiment psicològic i els problemes de salut emocional entre el jovent.

Aquest servei, que està dirigit a joves d'entre 12 i 29 anys, té com a objectiu reforçar la resposta davant l'augment de problemes de salut mental que s'ha detectat entre la gent jove. 

El principal motiu de consulta dels i les joves que s'han adreçat al servei de suport psicològic al llarg d'aquest any ha estat relacionat amb situacions i signes d'ansietat i de baix estat d'ànim. També destaquen les consultes derivades de situacions socials complexes -especialment de conflicte o aïllament social- i les derivades de relacions familiars complexes.  

En total, des de principi d'any el servei ha atès 74 adolescents i joves. També s'ha ofert atenció a una desena de famílies.

A banda de les sessions de teràpia psicològica gratuïta, que es realitzen a El Bulevard i a l'Oficina Jove, el servei ofereix altres canals de contacte i opcions de suport.

Així, s'ofereix atenció per telèfon per a consultes que requereixen un assessorament puntual, i un servei d'atenció virtual -per Whatsapp i per les xarxes socials de l'Oficina Jove-.

D'altra banda, s'ha activat un servei d'atenció presencial a diferents instituts de la ciutat, per tal d'acostar-se al jovent i ajudar a detectar i prevenir casos. Mitjançant aquest servei als instituts, s'han realitzat 35 sessions d'acompanyament a una dotzena d'alumnes.

El servei de suport psicològic per a joves també realitza sessions d'atenció grupal als equipaments juvenils, amb diferents tallers i xerrades, i sessions d'atenció grupal als centres escolars, on s'han realitzat 38 tallers (32 a educació secundària i 6 a educació primària) amb la participació de 603 alumnes. Uns tallers que han versat sobre la salut afectiva i sexual, la diverstitat i la promoció del benestar emocional i la salut psicològica. 

Les persones interessades a accedir a l'atenció personalitzada del servei de suport psicològic per a joves poden posar-s'hi en contacte a través del correu electrònic assessoriasalut@sjdespi.net, a través del telèfon 93 477 17 62 o per Whatsapp al 679 01 12 97.