Esteu aquí

El nou Pla Local de Joventut recull una cinquantena de propostes per al col·lectiu jove

23/02/2023 - Joventut

L'Ajuntament de Sant Joan Despí compta amb un nou Pla Local de Joventut. L'emancipació, la transformació social, la comunicació i la referencialitat són els eixos d'un pla que desenvolupa les accions adreçades al col·lectiu de persones joves. En total, el nou Pla Jove recull una cinquantena de propostes. 

El Pla Local de Joventut 2023- 2026 és l'instrument base que servirà per desenvolupar accions i polítiques que donin resposta a les inquietuds i prioritats d'aquest col·lectiu en els propers anys. Per tal de conèixer les necessitats i mancances de la gent jove i poder actuar, durant el 2022 es van dur a terme diferents sessions de treball i grups de discussió que van servir, en gran part, per elaborar aquest nou pla.

El nou Pla Jove de Sant Joan Despí s'articula a través de quatre eixos: emancipació, referencialitat, transformació social i comunicació. Uns eixos al voltant dels quals s'han definit accions per àmbits més concrets tenint en compte les diferents franges d'edat i la realitat de la persona jove.

Per això, hi ha àmbits com el de l'emancipació que preveu accions que van des de l'acompanyament en els processos de transició acadèmica per als joves d'entre 12 i 18 anys, a l'impuls d'iniciatives per fomentar la contractació directa de persones joves o el foment de l'emprenedoria, per exemple.

A més d'impulsar noves accions, el Pla Local de Joventut 2023-2026 aposta per consolidar polítiques i programes que han resultat molt efectives al llarg dels darrers anys, com la consolidació d'espais de referència, com el Casal de Joves El Bulevard o l'Oficina Jove, que incorporaran noves iniciatives adreçades al jovent.

CONSULTA EL NOU PLA LOCAL DE JOVENTUT DE SANT JOAN DESPÍ 2023-2026