Esteu aquí

Ajuts als joves estudiants per als seus desplaçaments en transport públic

10/11/2021 - Joventut

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha obert una línia d'ajuts adreçada als joves de la ciutat que fan estudis superiors per tal de facilitar els seus desplaçaments. Els ajuts es destinen a l'adquisició d'abonaments de transport públic amb un doble objectiu: promoure la formació del jovent i, alhora, afavorir la mobilitat sostenible.

Aquest és el segon curs que l'Ajuntament activa ajuts per a les persones que fan estudis superiors. Es poden acollir a aquesta subvenció els i les joves empadronats a Sant Joan Despí, de fins a 25 anys d'edat, que estudiïn fora de la ciutat i que estiguin matriculats en cicles formatius de grau superior o en estudis universitaris o estudis assimilats.

L'objectiu és oferir un ajut econòmic a un col·lectiu que ha d'afrontar un seguit de despeses associades a la realització d'estudis superiors, com ara el pagament de la matrícula o el desplaçament a centres educatius de fora de la ciutat, i que queda fora de títols gratuïts com la T-16.

Les persones beneficiàries de l'ajut rebran títols de transport públic, de màxim dues zones, que cobreixin els seus desplaçaments en transport públic durant dos trimestres del curs acadèmic. En el cas de requerir un títol de transport superior a dues zones, la persona beneficiària rebrà un import màxim de 200 euros per a la compra de les targetes corresponents. 

El termini de presentació de sol·licituds és fins al 10 de desembre. Les sol·licituds s'han de presentar telemàticament.

Aquests ajuts estan dotats amb 75.000 euros i formen part del Pla Reiniciem per a la reactivació social i econòmica de Sant Joan Despí davant la crisi de la COVID-19. 

Mitjançant el Pla Reiniciem, l'Ajuntament ha desenvolupat un conjunt de mesures destinades a la reactivació econòmica, la recuperació social, l'acompanyament a persones en situació de vulnerabilitat, l'impuls digital, el foment de la mobiltat sostenible i la promoció de l'educació, la cultura i l'esport. Durant l'any 2020, les accions del Pla Reiniciem van tenir un impacte econòmic de més de 7 milions d’euros. 

Consulta les bases i la documentació requerida a sjdespi.cat/la-ciutat-per-temes/reiniciem