Esteu aquí

El Segell Infoparticipa reconeix la transparència de la comunicació pública de l'Ajuntament per sisè any consecutiu

11/05/2022 - Govern Obert

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha atorgat a l'Ajuntament de Sant Joan Despí el Segell Infoparticipa 2021, el distintiu de referència en matèria de bones pràctiques de la transparència de l'administració local. Aquest és el sisè any consecutiu que l'Ajuntament rep el Segell Infoparticipa i ho torna a fer amb el compliment del 100% dels indicadors avaluats.

La tinenta d'alcaldia de Transparència, Bon Govern i Participació, Judith Riera, ha recollit el Segell Infoparticipa aquest dilluns 9 de maig en un acte institucional celebrat al Rectorat de la UAB, juntament amb la resta d'ajuntaments, consells comarcals i diputacions reconeguts. Només el 14% dels ajuntaments de Catalunya han obtingut el Segell Infoparticipa 2021, entre ells el de Sant Joan Despí.

La UAB atorga anualment el Segell Infoparticipa en reconeixement a la transparència informativa dels webs de les institucions locals. El guardó es lliura després de l'anàlisi dels webs institucionals a partir de 52 indicadors, basats en la Llei de Transparència, que avaluen la informació publicada relativa a diferents qüestions, com ara qui són els representants polítics, com es gestionen els recursos col·lectius, quina informació es proporciona sobre el municipi o quines eines s'ofereixen per a la participació ciutadana.   

Del total d'ajuntaments guardonats, només 43 han aconseguit complir el 100% dels indicadors avaluats, com és el cas de l'Ajuntament de Sant Joan Despí. 

El Consell Certificador del Segell Infoparticipa està integrat per membres de l'Associació Catalana de Municipis, de la Federació Catalana de Municipis, de l'Oficina Antifrau de Catalunya, del Col·legi de Periodistes de Catalunya, de l'Associació de Comunicació Pública i del món acadèmic. 

Aquest és el sisè any consecutiu que l'Ajuntament de Sant Joan Despí reb el reconeixement del segell a la transparència i la qualitat de la comunicació pública local.