Esteu aquí

Procés participatiu per a la reforma del passeig del Canal

16/09/2021 - Govern Obert

L’Ajuntament de Sant Joan Despí ha iniciat un procés participatiu per a la reforma del passeig del Canal, al barri Centre. L’objectiu és reforçar el seu caràcter com a eix verd i cívic per als vianants, amb més espais d'estada i més vegetació.

La reforma del passeig del Canal abasta des de la cruïlla amb el carrer de la Creu d’en Muntaner fins a la cruïlla amb el carrer d'Antoni Maura.

La proposta inicial preveu la renovació de la il·luminació, la pavimentació i les jardineres, la instal·lació de nou mobiliari urbà i la millora de l'accessibilitat i del drenatge.

Així, es projecta la plantació d'espècies arbustives i d'arbrat, la instal·lació de bancs-jardineres, la incorporació d'escossells drenants i la instal·lació de llums led -que permeten reduir el consum i aconseguir una millor i més uniforme il·luminació-.

Una proposta que es basa en criteris de sostenibilitat (en el verd urbà, en la pavimentació, en la il·luminació...), d'accessibilitat i d'un urbanisme amb perspectiva de gènere -amb la generació d'un espai públic més segur-. Tot plegat, amb respecte al Canal de la Infanta, la infraestructura que hi ha sota del passeig. 

A partir d’aquesta proposta inicial, l’Ajuntament recull aquests dies les aportacions dels veïns i les veïnes mitjançant la instal·lació d'una carpa a la confluència del passeig del Canal amb la plaça de la Sardana que funcionarà dijous 16 i divendres 17 de setembre, de 18.30 a 20 h. Fins al 30 de setembre, també es poden fer aportacions en aquesta pàgina, al final de la informació. Amb les aportacions dels veïns i veïnes es redactarà el projecte definitiu de reforma del passeig.

Està previst que les obres de reforma comencin durant l'any 2022 amb un pressupost aproximat d’1.500.000 euros i una durada estimada de 10 mesos.

Fes-nos arribar el teu suggeriment

Si tens un suggeriment per a la reforma del passeig del Canal, pots omplir la butlleta que trobaràs a continuació i enviar-la per correu electrònic a l'adreça participa@sjdespi.net

Butlleta suggeriments reforma passeig del Canal.pdf