Esteu aquí

Més de 470 participants als tallers de la gent gran 2021-2022

12/11/2021 - Gent gran

Aquest mes de novembre han començat els tallers que l'Ajuntament de Sant Joan Despí organitza per promoure l'autonomia personal, el manteniment de la salut i el benestar de la gent gran de la ciutat. Aquest curs 2021-2022, els tallers de la gent gran de Sant Joan Despí compten amb més de 470 participants que faran activitats de memòria, noves tecnologies, exercici físic...

Els tallers volen fomentar l'envelliment actiu de la gent gran i són una bona oportunitat per conèixer gent, aprendre coses noves, moure's i passar-ho bé. Es fan a diferents equipaments de la ciutat: al Centre de Gent Gran Cirerers, al Centre Cultural Mercè Rodoreda, al Centre Cívic de Torreblanca, al Foment Cultural i Artístic, al parc del Mil·lenari, al parc de la Fontsanta i a Tennis Despí.

D'una banda, hi ha les activitats cognitives, tecnològiques i culturals, amb els tallers de memòria, creixement personal, costura, anglès i informàtica. D'una altra banda, trobem els tallers d'activitat física: de gimnàstica de manteniment, gimnàstica terapèutica, taitxí, ioga, coreografies i pàdel

Els tallers de la gent gran estan adreçats a persones més grans de 60 anys que no estan en actiu; a persones més grans de 50 anys que siguin pensionistes amb grau d'invalidesa permanent i absoluta; a vidus o vídues més grans de 55 anys, i a persones més joves de 60 anys que no estiguin en actiu i que siguin cònjuges de persones més grans de 60 anys. 

A més dels tallers anuals, l'Ajuntament organitza altres activitats lúdiques i educatives adreçades a la gent gran com són les tertúlies literàries, els grups de pràctica del català; les sessions per aprendre a moure's per les xarxes socials i a utilitzar dispositius digitals i l'espai de puntes de coixí. En aquestes activitats hi ha inscrites actualment un total de 123 persones. 

L'oferta es completa amb les sessions de l'Aula Cultural de la Gent Gran, cada dimecres a les 17 hores a l'Àrea de Serveis a la Persona, i amb les passejades de la gent gran, cada dimarts a les 9.15 hores amb sortida des de L'Àrea.