Esteu aquí

Gent gran activa i formada amb les passejades i l'Aula Cultural

17/01/2018 - Gent gran

A Sant Joan Despí, aquest mes de gener han tornat les Passejades de la Gent Gran, una cita setmanal per fer activitat física i relacionar-se. I al febrer comença una nova programació de l'Aula Cultural, l'espai de formació sobre diferents temes d'interès adreçat a les persones grans.

Les Passejades de la Gent Gran es realitzen els dimarts. Cada setmana s'alternen rutes curtes per dins del municipi i rutes més llargues per diferents indrets del Baix Llobregat. Les passejades per Sant Joan Despí, amb sortida a les 9.15 hores, són rutes d'aproximadament una hora i mitja i de baixa dificultat, amb estiraments a la finalització. Les passejades pel Baix Llobregat, amb sortida a les 9.15 hores -excepte els mesos d'abril, maig i juny que es fa a les 8 hores-, són trajectes d'uns 15-17 quilòmetres que es fan en unes 3 hores i que visiten indrets com ara la Colònia Güell o la muntanya de Sant Ramon. En finalitzar la caminada també es fan estiraments.

Per participar en les Passejades de la Gent Gran no cal inscripció prèvia, només és necessari acudir a l'hora de la sortida a l'Àrea de Serveis a la Persona (avinguda de Barcelona, 41). Fins al mes de juliol hi ha programades més d'una vintena de passejades per a la gent gran. El calendari de les passejades es pot consultar a l'agenda municipal. La darrera passejada serà el 3 de juliol, una ruta nocturna amb sopar de carmanyola al picnic del parc de la Fontsanta.

Aula Cultural

La gent gran de Sant Joan Despí també té al seu abast un programa d'activitats i conferències sobre temes d'interés socio-cultural a l'Aula Cultural. Es tracta d'un espai per a la formació, l'accés a la cultura i l'ampliació dels coneixements.

Les sessions de l'Aula Cultural tenen lloc cada dimecres, de 17 a 18 hores, a la sala d'actes de l'Àrea de Serveis a la Persona (avinguda de Barcelona, 41), tret d'alguna excepció. Per assistir a les conferències no cal inscripció prèvia, sí en canvi per a les excursions.

La programació de l'Aula Cultural d'enguany comença el 14 de febrer amb la conferència 'Més opereta i menys Prozac' del professor de filosofia i història de l'art Jaume Torres. Fins al mes de maig s'han programat una dotzena de conferències sobre temàtiques com ara el cinema, la medicina, l'antropologia, l'art, la història o l'arquitectura. A més, també es faran una visita al Museu de Cera de Barcelona i una altra al Museu del Disseny de Barcelona, a més de les tradicionals lectures de Sant Jordi.

Serveis per a una vida activa

Les passejades i l'Aula Cultural formen part de l'oferta de serveis que l'Ajuntament de Sant Joan Despí posa a l'abast de la gent gran per fomentar un envelliment actiu i participatiu. L'Ajuntament també organitza tallers culturals i lúdics per a la gent gran, així com la Setmana de la Gent Gran, una programació especial plena d'activitats per als més veterans. A més, s'han instal·lat aparells gimnàstics per a la gent gran a places i parcs, com ara les places del Mercat, del Sol Solet i de Lluís Companys. Aquests aparells ajuden a reforçar la musculatura, la flexibilitat i l'equilibri, i a millorar la circulació i el sistema digestiu.