Esteu aquí

Presentat l'Estadi Johan Cruyff de la Ciutat Esportiva del Barça a Sant Joan Despí

El alcalde, con Bartomeu y Moix en la presentación
La presentación tuvo una gran expectación mediática
Un instante de la presentación con la imagen virtual del estadio de fondo
Batomeu calificó el nuevo estadio como la 'joya' de la Ciudad Deportiva

03/04/2017 - Alcalde

Aquest dilluns 3 d’abril s’ha presentat al Centre Mercè Rodoreda de la nostra ciutat el projecte constructiu de l’Estadi Johan Cruyff a la Ciutat Esportiva del Futbol Club Barcelona, que substituirà a l’actual Mini Estadi. La presentació ha anat a càrrec del president del Barça, Josep Maria Bartomeu; del comissionat de l’Espai Barça, Jordi Moix; i de l’alcalde de la nostra ciutat, Antoni Poveda.

L’Estadi Johan Cruyff serà la instal·lació més emblemàtica de la Ciutat Esportiva i portarà el nom d’una llegenda blaugrana que va ser un dels principals impulsors de l’aposta del club pel futbol formatiu i de l’estil de joc que caracteritza el FC Barcelona.
Josep Maria Bartomeu ha qualitat el nou estadi com “la joia de la Ciutat Esportiva” i ha recalcat que és la primera peça per començar el que serà l’Espai Barça. El president del club blaugrana ha tingut gestos de complicitat amb Sant Joan Despí indicant que “som bons veïns i volem que siguin part de la família en aquest nou espai formatiu”. En aquest sentit, Bartomeu ha manifestat que li feia il·lusió començar l’Espai Barça a Sant Joan Despí pel caràcter formatiu dels jugadors. Cal recordar que el nou estadi albergarà els partits del Barça B, del juvenil i de l’equip femení.

El comissionat de l’Espai Barça ha anunciat que, una vegada solventats els petits tràmits administratius pendents, cap al juliol està previst que es col·loqui la primera pedra del nou estadi, que serà molt molt modern, amb una tribuna doble amb capacitat per a 6.000 persones, amb totes les localitats cobertes i amb molt bona visiblitat. Està inspirat en l’històric camp del carrer Indústria. Tindrà una zona d’aparcament per 700 vehicles i edificat amb criteris de sostenibilitat i accessibilitat. Està previst que es posi en funcionament a mitjans de la temporada 2018-19.

Moix ha anunciat també que la masia de Can Felip, que va adquirir el club dins la superfície de la Ciutat Esportiva, serà rehabilitada de manera integral per a residència d’esportistes majors de 18 anys que continuen integrats als programes formatius del club.

L’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, ha assenyalat que des de l’Ajuntament es comparteixen els valors d’excel·lencia en l’esport que transmet el FC Barcelona, tot destacant  la importància per la ciutat del sector on es troba la Ciutat Esportiva –“una ciutat 100% esportiva”, ha dit– que ara, que també començarà el seu desenvolupament i que “serà un espai de qualitat”, amb àmplies zones verdes, espais per equipaments i 800 nous habitatges, un 40% de caràcter protegit.