Esteu aquí

Centenars d'infants i joves gaudeixen dels casals i campus d'estiu municipals

16/07/2021 - Esports

Centenars d'infants i joves gaudeixen aquest mes de juliol dels casals i campus d'estiu que organitza l'Ajuntament de Sant Joan Despí durant el període de vacances escolars. Una alternativa de lleure que contribueix a la conciliació familiar i que, alhora, posa en valor l'educació de caire pedagògic, lúdic i cultural.

D'una banda, l'Ajuntament organitza el casal d'estiu municipal, adreçat a infants i joves en edat escolar compresa entre els cursos de P3 fins a 4t d'ESO. Inclou tres modalitats: casals infantils, casal infantil d'anglès i casal jove. El casal d'estiu municipal es desenvolupa des de final de juny fins a principi de setembre i hi participen més de 500 infants i joves.  

Les activitats dels casals estan adaptades a les diferents edats, amb propostes d'esbarjo, educatives, culturals i esportives. Amb un equip educatiu d'una setantena de persones, els casals municipals són també generadors d'ocupació per a joves com a monitors i monitores.

Cada setmana, els casals realitzen diferents sortides: a la piscina, de coneixement de l'entorn, excursions, activitats amb entitats de la ciutat... També es fan activitats en un espai polivalent amb diferents propostes lúdiques on es fomenten les potencialitats individuals de cada un dels infants.

A banda d'aquests casals, l'Ajuntament també organitza els campus esportius d'estiu als poliesportius municipals i a Tennis Despí, una proposta perquè els nens i nenes passin l'estiu fent activitats esportives i recreatives. Als campus dels poliesportius municipals Francesc Calvet i Salvador Gimeno, les activitats es realitzen en diferents espais: pavellons, piscines, gimnasos i sales d'activitats, i també es fan activitats fora dels poliesportius, com ara en escoles properes o en parcs públics.

Els campus esportius es fan per torns setmanals del 28 de juny al 30 de juliol i del 30 d'agost al 10 de setembre, amb una oferta de 180 places. Durant aquestes primeres setmanes, el nivell d'ocupació ha estat gairebé complet. Tennis Despí també organitza un campus d'estiu amb activitats de tennis, pàdel, piscina i anglès, en les mateixes dates que els poliesportius i també per torns setmanals. 

Mitjançant els campus, infants i joves s'inicien en diferents activitats esportives, educatives i de lleure, coneixen noves amistats i adquireixen els valors de l'esport en un marc de diversió.

Tant als casals d'estiu com als campus esportius les activitats es fan amb mesures per garantir la seguretat sanitària i la higiene.

A l'oferta municipal se suma la que ofereixen les entitats de la ciutat que, un any més, també han organitzat els seus casals d'estiu.