Esteu aquí

Sant Joan Despí treballa en la creació d'una xarxa de rutes saludables entre diferents municipis

13/11/2017 - Esports

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha signat un conveni amb el Consell Comarcal, el Consorci de Turisme del Baix Llobregat i els ajuntaments d'Esplugues de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat i Sant Just Desvern per tal de crear una xarxa de rutes saludables que connecti tots aquests municipis. L'objectiu és continuar fomentant l'activitat física, potenciar un estil de vida actiu i més sa entre la ciutadania i una mobilitat sostenible.

La xarxa de rutes saludables enllaçarà els diferents camins senyalitzats que ja existeixen als municipis participants. A més, la xarxa estarà connectada amb la ciutat de Barcelona a través del nou carril bici i per a vianants que anirà entre l’avinguda Diagonal de Barcelona i Esplugues de Llobregat.

Els ajuntaments participants, el Consell Comarcal i el Consorci de Turisme del Baix Llobregat crearan una comissió per definir una proposta per a aquesta xarxa supramunicipal de rutes saludables, que és una iniciativa pionera a la comarca.

Amb la connexió de les diferents rutes existents, es pretén generar una xarxa de rutes saludables més àmplia i incrementar l'activitat física, enfront de l'estil de vida sedentari. Alhora, també és una oportunitat per donar a conèixer i promocionar el patrimoni natural, arquitectònic i cultural dels municipis, ja que les rutes són molt útils per conèixer els atractius de les ciutats a peu.

Les rutes saludables són recorreguts que transcorren tant per dins dels nuclis urbans com pels entorns naturals, que estan adaptades a tothom i que estan pensades per promoure l'acció de caminar. Sant Joan Despí compta des de l'any 2015 amb tres camins saludables, uns itineraris que travessen la ciutat tot convidant-nos a caminar.